Ako Obnoviť Dáta Odstránené Z Flash Disku

Obsah:

Ako Obnoviť Dáta Odstránené Z Flash Disku
Ako Obnoviť Dáta Odstránené Z Flash Disku

Video: Ako Obnoviť Dáta Odstránené Z Flash Disku

Video: Ako Obnoviť Dáta Odstránené Z Flash Disku
Video: Obnovení smazaných dat | obnova smazaných souborů z disku | Recuva 2024, Apríl
Anonim

Vo väčšine prípadov je možné obnoviť údaje náhodne vymazané z karty Flash. Ak chcete efektívne obnoviť stratené súbory, musíte dodržiavať niekoľko pravidiel a používať špecializovaný softvér.

Ako obnoviť dáta odstránené z flash disku
Ako obnoviť dáta odstránené z flash disku

Inštrukcie

Krok 1

Po náhodnom odstránení údajov z jednotky flash alebo zistení straty potrebných dokumentov najskôr zastavte zápis údajov na toto médium. Faktom je, že štandardný postup na odstraňovanie súborov spočíva iba v vymazaní ich hlavičiek a príprave súborového systému na zápis nových údajov na rovnaké miesto. Pripojte jednotku USB flash k počítaču a skontrolujte, či ju operačný systém s istotou detekuje ako vymeniteľný disk.

Krok 2

Nainštalujte si ľubovoľný nástroj na obnovu dát. Ak boli súbory nedávno odstránené a ich dôležitosť nie je veľká, potom je možné obnovu vykonať pomocou bezplatných softvérových riešení. Jedným z bezplatných programov na obnovu dát z vymeniteľného média je nástroj Easy Drive Data Recovery, ktorý je navrhnutý špeciálne pre flash karty a pracuje podľa špeciálnych algoritmov na obnovu dát z tohto druhu média. Tu si môžete stiahnuť program Easy Drive Data Recovery https://www.munsoft.ru/EasyDriveDataRecovery/articles/flash_card_data_rec …

Krok 3

Spustite program a spustite postup obnovenia odstránených súborov. Za týmto účelom v okne programu vyberte oblasť, ktorá bude analyzovaná (v tomto prípade vymeniteľný disk). Po skenovaní jednotky flash program zobrazí zoznam súborov dostupných na obnovenie a stručné informácie o každom z nich. Dôležitým bodom v tomto prípade bude pravdepodobnosť obnovenia konkrétneho súboru. Uistite sa, že požadovaný súbor bude obnovený s vysokou pravdepodobnosťou, a kliknite na tlačidlo „Obnoviť“. Potom vyberte miesto, kam sa má uložiť. Upozorňujeme, že súbor je možné obnoviť iba na iný disk, to znamená, že súbor z jednotky USB flash musí byť uložený do adresára umiestneného na pevnom disku.

Odporúča: