Ako Vyčistiť Disk

Obsah:

Ako Vyčistiť Disk
Ako Vyčistiť Disk

Video: Ako Vyčistiť Disk

Video: Ako Vyčistiť Disk
Video: Jak vyčistit disk a získat volné místo ve Windows 10 2024, Smieť
Anonim

Počas prevádzky každého typu pohonu sa jeho časti opotrebúvajú. Najčastejšie to vedie k upchatiu laserovej hlavy. Za čítanie disku je zodpovedný laser, takže vaša jednotka začne disky čítať zle. Mnoho používateľov takýchto diskov sa snaží s takýmto problémom nepracovať a rozhodne sa s touto technikou nepracovať. Buď ich predajú na diely, alebo ich úplne vyhodia. Vaša jednotka môže získať druhý život a zbaviť sa zlých problémov s čítaním diskov.

Ako vyčistiť disk
Ako vyčistiť disk

Nevyhnutné

Malý skrutkovač, čistá handrička, ihla, vazelína

Inštrukcie

Krok 1

Aby ste pochopili príčinu problému, musíte porozumieť zložitosti štruktúry vášho pohonu. Vloženie ľubovoľného disku do jednotky je možné vykonať pomocou zasúvacieho zásobníka. Je to externý komponent vášho disku. Ak chcete zistiť vnútorné komponenty jednotky, musíte ju rozobrať. Odstráňte horný kryt. Najdôležitejšie je, aby ste si našli čas a nezabudli, že je lepšie spomaliť rýchlosť demontáže, aby ste nestratili dôležité spojovacie prvky.

Krok 2

Niekedy je oveľa jednoduchšie odstrániť kryt, keď je otvorený priečinok na disku. Vezmite ihlu alebo tenké šidlo a vložte ich do otvoru na prednom paneli. Diskrétne tlačidlo umožňuje úplne oslabiť činnosť blokovacích prvkov.

Krok 3

Po odstránení krytu jednotky odstráňte z tejto jednotky všetky nahromadené nečistoty. Ak chcete získať prístup k laserovej šošovke, posúvajte zásobník postupne.

Krok 4

Na odstránenie prachu z objektívu použite malú mäkkú kefku. Dávajte pozor na laserové odpruženie - je veľmi citlivé.

Krok 5

Potom namočte čistú handričku do alkoholu a utrite všetky povrchy. Po vyčistení nečistôt zo všetkých povrchov nezabudnite mazať hnacie koľajnice vazelínou.

Krok 6

Znovu namontujte pohon v opačnom poradí. Postup čistenia disku sa odporúča vykonať najmenej raz ročne.

Odporúča: