Ako Otvoriť Súbor Exe V Systéme Mac

Obsah:

Ako Otvoriť Súbor Exe V Systéme Mac
Ako Otvoriť Súbor Exe V Systéme Mac

Video: Ako Otvoriť Súbor Exe V Systéme Mac

Video: Ako Otvoriť Súbor Exe V Systéme Mac
Video: WINDOWS vs MACOS 2024, Apríl
Anonim

Súbory EXE sú hlavným typom spustiteľných programov pre Windows. Mac im, bohužiaľ, neumožňuje bežať na OS X. Ak ale máte Mac s neskoršími procesormi Intel, môžete na to použiť malú utilitu Apple s názvom Boot Camp.

Ako otvoriť súbor exe v systéme Mac
Ako otvoriť súbor exe v systéme Mac

Je to nevyhnutné

  • - Apple Mac založený na procesore Intel s OS X 10.5 alebo novším;
  • - CD so systémom Windows Vista, XP alebo Windows 7;
  • - Softvér Boot Camp.

Inštrukcie

Krok 1

Otvorte pomocníka Boot Camp. Spúšťací súbor sa nachádza v priečinku ~ / Applications / Utilities / Boot Camp Assistant. Program spustíte dvojitým kliknutím na ikonu.

Krok 2

Vytvorte miesto na disku pre Windows. Uistite sa, že máte dostatok inštalačného priestoru. Windows XP má asi 1,5 GB, Vista má 20 až 40 GB a Windows 7 má asi 20 GB. Boot Camp Assistant vytvorí vyhradený oddiel systému Windows. Vložte disk Windows a kliknite na tlačidlo „Spustiť inštaláciu“. Počítač sa reštartuje a začne sa inštalácia systému Windows.

Krok 3

Po reštartovaní počítača vyberte príslušnú oblasť Boot Camp, od tejto chvíle sa začne inštalácia systému Windows. Nezabudnite zvoliť iba oddiel, ktorý ste vytvorili v predchádzajúcom kroku, a v žiadnom prípade nie bežný oddiel pre Mac. V opačnom prípade budú všetky vaše údaje zničené.

Krok 4

Zadajte typ formátovania sekcie. Ak inštalujete systém Windows XP, máte dve možnosti: FAT32 a NTFS. Ak inštalujete systém Vista alebo novší, jedinou voľbou je NTFS. Ďalej začne proces formátovania, čo môže trvať istý čas, v závislosti od veľkosti oddielu.

Krok 5

Spustite inštalačný program spoločnosti Apple a nainštalujte potrebné ovládače a pomôcky. Po dokončení inštalácie systému Windows sa počítač reštartuje a spustí nový systém. Bude to vyzerať dosť surovo, pretože zatiaľ funguje so všetkými predvolenými nastaveniami. Nebojte sa, Apple poskytuje softvér aj pre Windows, môžete si ho nainštalovať neskôr.

Krok 6

Vložte disk Mac OS X a spustite inštalátor. Vyjadrite súhlas s licenčnou zmluvou a začiarknite políčko vedľa možnosti „Inštalovať aplikáciu Apple Software Update pre Windows“. Pohodlne sa usaďte a nechajte inštaláciu Apple dokončiť. Ignorujte kontextové správy alebo okná. Po inštalácii kliknite na „Áno“, aby ste systém znovu spustili.

Teraz môžete v počítači nainštalovať a spustiť ľubovoľný program systému Windows zavedením systému Windows.

Odporúča: