Ako Spustiť Inštaláciu Systému Windows Z Jednotky USB Flash

Obsah:

Ako Spustiť Inštaláciu Systému Windows Z Jednotky USB Flash
Ako Spustiť Inštaláciu Systému Windows Z Jednotky USB Flash

Video: Ako Spustiť Inštaláciu Systému Windows Z Jednotky USB Flash

Video: Ako Spustiť Inštaláciu Systému Windows Z Jednotky USB Flash
Video: Как запустить Windows 7 с USB-накопителя 2024, Apríl
Anonim

Inštalácia systému Windows z USB kľúča je veľmi pohodlná. Uloženie systému Windows na jednotku flash je oveľa spoľahlivejšie ako jeho uloženie na disk. Inštalácia z jednotky USB bude tiež rýchlejšia ako inštalácia z disku. Sú chvíle, keď počítač nefunguje alebo jednoducho neexistuje optická jednotka (DVD / CD) ROM. Potom je inštalácia z jednotky flash veľmi dobrým východiskom zo situácie. Ak potrebujete preinštalovať Windows na notebooku niekde na ceste, bude to pohodlnejšie urobiť z flash disku.

Ako spustiť inštaláciu systému Windows z jednotky USB flash
Ako spustiť inštaláciu systému Windows z jednotky USB flash

Je to nevyhnutné

Počítač, OS Windows, USB flash disk, program UltraISO, program DAEMON Tools, prístup na internet

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr je potrebné vypáliť Windows na flash disk. Kapacita jednotky flash musí byť minimálne 4 gigabajty. Stiahnite si potrebnú verziu systému Windows z Internetu. Operačný systém stiahnutý z Internetu je vo formáte ISO (obraz virtuálneho disku). Potom si stiahnite program UltraISO. Bude to potrebné, aby sa USB flash disk dal zaviesť.

Krok 2

Otvorte obraz Windows pomocou UltraISO. Prejdite do ponuky „Boot“a vyberte „Burn image pevného disku“. Vytvorenie bootovacej jednotky USB flash zničí všetky informácie na nej uložené. Zváž toto. Vložte jednotku flash do počítača. Jednotka flash sa objaví v ponuke programu, vyberte ju. Ako typ záznamu zvoľte „USB-HDD“a kliknite na „Vypáliť“. Proces nahrávania bude trvať 10 až 25 minút. Na konci budete informovaní, že proces bol úspešne dokončený.

Krok 3

Reštartujte počítač a neustále stlačte kláves DEL. Dostanete sa do systému BIOS. Vyberte riadok „BOOT“a potom v riadku „BOOT DEVISE PRORITY“vyberte „USB-HDD“. Kliknite na príkaz „Uložiť koniec Exit“.

Krok 4

Počítač sa reštartuje a proces inštalácie systému Windows sa začne z jednotky flash. Ak v súčasnosti nechcete inštalovať systém Windows, jednoducho odpojte jednotku USB flash z počítača. Na spustenie procesu inštalácie stačí pred zapnutím počítača vložiť USB flash disk do USB portu.

Krok 5

Ak nechcete sťahovať systém Windows z Internetu a ten je už na disku, musíte ho previesť do formátu ISO. Stiahnite a nainštalujte si program DAEMON Tools. Vložte disk CD DAEMON Tools do jednotky počítača. V aplikácii DAEMON Tools vyberte ponuku Súbor a vyberte príkaz Vytvoriť nový obrázok. Po dokončení procesu budete mať Windows vo formáte ISO, ktorý si môžete napísať na USB flash disk a nainštalovať z neho Windows tak, ako je to popísané vyššie.

Odporúča: