Ako Určiť Značku Základnej Dosky

Obsah:

Ako Určiť Značku Základnej Dosky
Ako Určiť Značku Základnej Dosky

Video: Ako Určiť Značku Základnej Dosky

Video: Ako Určiť Značku Základnej Dosky
Video: 20 товаров для автомобиля с Алиэкспресс, автотовары №31 2024, Smieť
Anonim

Základná doska je časť počítača, na ktorej je postavený úplne celý systém. Je to doska, ktorá určuje, ktorý procesor, pamäť RAM môžete nainštalovať a ktoré rozhranie pripojenia by mala mať grafická karta. Ak uvažujete o aktualizácii svojho počítača, potom určite musíte poznať model základnej dosky. V opačnom prípade si môžete kúpiť komponenty, ktoré vám nebudú vyhovovať.

Ako určiť značku základnej dosky
Ako určiť značku základnej dosky

Nevyhnutné

  • - utilita CPUID CPU-Z;
  • - program AIDA64 Extreme Edition.

Inštrukcie

Krok 1

Najjednoduchší spôsob, ako zistiť základnú dosku, je z manuálu k nej. Názov modelu je zvyčajne uvedený na titulnej stránke. Môžete sa tiež pozrieť na záručný list, ak obsahuje podrobný popis komponentov vášho počítača.

Krok 2

Značka základnej dosky je tiež veľmi často napísaná na prvej obrazovke, ktorá sa objaví okamžite po zapnutí počítača. Ale keďže sa táto obrazovka zobrazuje iba na pár sekúnd, nemusíte si na ňu čas pamätať.

Krok 3

Najlepšie je použiť špeciálny softvér na určenie značky základnej dosky. Jeden z najjednoduchších nástrojov, pomocou ktorého môžete zistiť tieto informácie, sa nazýva CPUID CPU-Z. Stiahnite si ho a nainštalujte. Spustite obslužný program. Niekoľko sekúnd po dokončení kontroly počítača sa dostanete do ponuky programu.

Krok 4

Informácie o systéme budú rozdelené do niekoľkých častí. Vyberte časť nazvanú Hlavná doska. V okne, ktoré sa zobrazí, vyhľadajte časť Základná doska. Nájdite čiarový model. Bude obsahovať názov značky základnej dosky. V tejto časti sa nachádza aj linka Manufactures, kde môžete vidieť výrobcu základnej dosky.

Krok 5

Môžete tiež použiť program AIDA64 Extreme Edition. Na rozdiel od CPUID CPU-Z tento program zobrazuje podrobnejšie informácie týkajúce sa komponentov počítača. Stiahnite si ho a nainštalujte do počítača. Spustite program. Počkajte pár sekúnd, kým analyzuje váš systém.

Krok 6

Potom kliknite na „Základná doska“v pravom okne programu. V ďalšom okne tiež vyberte komponent „Základná doska“. Najvyššia časť okna, ktoré sa otvorí, sa nazýva „Vlastnosti základnej dosky“. V tejto časti môžete vidieť značku základnej dosky. Môžete si tiež pozrieť ďalšie užitočné informácie o nástenke.

Odporúča: