Ako Používať Virtuálny Disk

Obsah:

Ako Používať Virtuálny Disk
Ako Používať Virtuálny Disk

Video: Ako Používať Virtuálny Disk

Video: Ako Používať Virtuálny Disk
Video: How To Flash a H710 H310 H810 to IT Mode + Chia Storage + Noobs SAS + JBOD Primer 2024, Smieť
Anonim

Pravdepodobne neexistujú používatelia, ktorí by nikdy nepočuli výraz „virtuálny disk“. V súčasnosti je veľa súborov distribuovaných vo formáte virtuálneho disku. Je to kópia bežného fyzického média. Môžete tiež vytvárať obrázky z rôznych súborov.

Ako používať virtuálny disk
Ako používať virtuálny disk

Nevyhnutné

  • - Alkohol 120% program;
  • prázdny disk.

Inštrukcie

Krok 1

Existuje pomerne veľa rôznych formátov virtuálnych diskov. Najbežnejšie sú ISO a MDS. Nie je potrebné poznať všetky z nich. Akýkoľvek program na prácu s virtuálnymi diskami podporuje takmer všetky formáty.

Krok 2

Najskôr je potrebné nainštalovať program, s ktorým budete pracovať s virtuálnymi diskami. Jeden z najpohodlnejších a najpopulárnejších programov sa volá Alkohol 120%. Stiahnite si ho z Internetu a nainštalujte ho do svojho počítača. Po inštalácii reštartujte počítač.

Krok 3

Spustite program. Po prvom spustení vytvorí virtuálny disk. Bude to trvať nejaký čas. V predvolenom nastavení je vytvorená jedna jednotka virtuálneho disku. Ale ak je to potrebné, ich počet sa dá zvýšiť.

Krok 4

Program sa často používa na otváranie virtuálnych diskov. Za týmto účelom kliknite v hlavnej ponuke programu na „Vyhľadať obrázky“. Vyberte oblasť pevného disku, ktorá obsahuje virtuálne disky. Keď program nájde obrázky, pridajte ich do ponuky Alkohol. Teraz uvidíte, že zoznam obrázkov sa zobrazí v pravom okne programu.

Krok 5

Pravým tlačidlom myši kliknite na požadované virtuálne médium. Potom v kontextovej ponuke zvoľte možnosť „Pripojiť“. Za niekoľko sekúnd sa obraz disku pripojí k virtuálnej jednotke. Prejdite na „Tento počítač“. Tam uvidíte, že sa v zozname zariadení objavila iná jednotka. Teraz môžete zobraziť obsah virtuálneho disku.

Krok 6

Ak potrebujete zapísať obrázok na fyzický disk, môžete to urobiť takto. Vložte prázdny disk do jednotky počítača. V ponuke programu vyberte možnosť Napáliť CD / DVD z obrázka. Ďalej zadajte cestu k virtuálnemu disku, ktorý chcete napáliť. Kliknite na Ďalej. V ďalšom okne začiarknite políčko vedľa riadku „Záznam“a kliknite na „Štart“. Začína sa postup napaľovania disku. Po dokončení jednoducho vyberte disk z priečinka jednotky.

Odporúča: