Ako Vybrať Disk CD Z Jednotky

Obsah:

Ako Vybrať Disk CD Z Jednotky
Ako Vybrať Disk CD Z Jednotky

Video: Ako Vybrať Disk CD Z Jednotky

Video: Ako Vybrať Disk CD Z Jednotky
Video: Jak poznat poškozený, mrtvý HDD harddisk 2024, Smieť
Anonim

CD je optický disk na záznam a ukladanie údajov. Jednotka CD je zariadenie, ktoré zapisuje a číta údaje z disku CD. Po prečítaní alebo zápise musí byť disk z jednotky vybratý.

Ako vybrať disk CD z jednotky
Ako vybrať disk CD z jednotky

Inštrukcie

Krok 1

Pre vysunutie CD stlačte tlačidlo na prednej strane jednotky. V normálnom režime sa potom vysunie nosič, do ktorého je vložený disk.

Krok 2

Disk môžete získať pomocou nástrojov systému Windows. Dvakrát kliknite ľavým tlačidlom myši na ikonu „Tento počítač“. Nájdite ikonu jednotky CD, kliknite pravým tlačidlom myši, aby ste vyvolali kontextové menu, a vyberte možnosť „Vysunúť“. Potom by sa mal vysunúť zásobník disku.

Krok 3

Ak jednotku CD nemôžete otvoriť, skontrolujte, či ju nepoužívajú programy na čítanie alebo zápis údajov. Počkajte, kým sa tieto programy nedokončia, a potom to skúste znova.

Program, ktorý pristupoval na disk CD, mohol byť zmrazený. Pomocou klávesovej skratky Ctrl + Alt + Delete vyvoláte Správcu procesov. Na karte Aplikácie uvidíte, ktoré úlohy využívajú zdroje vášho počítača. Označte zmrazený program a kliknite na tlačidlo Ukončiť úlohu.

Krok 4

Ak na disk CD nepristupujú žiadne programy a zásobník sa stále neotvára, reštartujte počítač a skúste jednotku otvoriť znova. Ak počujete charakteristický zvuk točenia vretena, porucha nie je príliš závažná - zásobník je pravdepodobne zaseknutý.

Krok 5

Použite ihlu na šitie alebo veľmi jemnú ihlu na pletenie. Na prednej strane CD vyhľadajte veľmi malý otvor. Okom vpred zasuňte ihlu do otvoru kolmo na rovinu panelu a stlačte zámok zásobníka nadol. Zásobník by sa mal potom vysunúť.

Krok 6

Ak sa disk neotvorí, vezmite plochý a ostrý predmet, napríklad skalpel alebo kuchynský nôž. Pomocou ihly alebo pletacej ihly stlačte zámok na tácke a nožom sa pokúste vypáčiť dvere a potiahnuť ich smerom k sebe.

Po otvorení jednotky týmto spôsobom a vybratí disku reštartujte počítač.

Odporúča: