Ako Skryť Sekciu

Obsah:

Ako Skryť Sekciu
Ako Skryť Sekciu

Video: Ako Skryť Sekciu

Video: Ako Skryť Sekciu
Video: Замена поврежденной доски ламината 2024, Smieť
Anonim

Skrytie jedného alebo viacerých oddielov na pevnom disku môže mať rôzne dôvody. Niekto sa nudí zbytočnou ikonou oblasti v ponuke Tento počítač, zatiaľ čo iný ju chce skryť pred zvedavými očami.

Ako skryť sekciu
Ako skryť sekciu

Nevyhnutné

Správca oddielov

Inštrukcie

Krok 1

Pokúste sa skryť vybraný oddiel pomocou príkazového riadku systému Windows. Otvorte ponuku „Štart“a kliknite na položku „Spustiť“alebo len stlačte klávesy Win a R. Do zobrazeného okna zadajte príkaz cmd a stlačte kláves Enter. Zadajte príkaz diskpart a stlačte kláves Enter znova.

Krok 2

Zadajte hlasitosť zoznamu liniek. V pracovnom okne programu sa zobrazí zoznam existujúcich oddielov pevného disku. Písmeno jednotky bude oproti číslu jednotky. Vyberte požadovaný disk zadaním príkazu select volume 2 (číslo je číslo oddielu). Teraz zadajte písmeno D. V takom prípade je D písmeno, ktoré systém priradil druhému oddielu. Skrytá jednotka sa po reštartovaní počítača už nebude zobrazovať.

Krok 3

Ak je tento spôsob pre vás príliš komplikovaný, otvorte ovládací panel a prejdite do ponuky „Systém a zabezpečenie“. Otvorte „Správa počítača“. Nachádza sa v ponuke Správa. Prejdite na riadok „Správa diskov“.

Krok 4

Pravým tlačidlom myši kliknite na požadovaný oddiel pevného disku. Vyberte možnosť Zmeniť písmeno jednotky. V ponuke, ktorá sa otvorí, kliknite na tlačidlo „Odstrániť“a potvrďte vykonanie tohto postupu. Reštartujte počítač.

Krok 5

Ak nemáte prístup k tejto funkcii, nainštalujte si program Partition Manager. Spustite ho a vyberte možnosť „Pokročilý režim používateľa“. Počkajte, kým sa otvorí nové okno. Pravým tlačidlom myši kliknite na požadovaný miestny disk a vyberte možnosť „Skryť oddiel“. V zobrazenom okne kliknite na tlačidlo „Áno“. Teraz otvorte ponuku Zmeny a aktivujte nové nastavenia pevného disku. Môžete tiež použiť programy ako Acronis Disk Director, HideFolder a WinGuard.

Krok 6

Existuje veľa možností na skrytie oddielu pevného disku. Vyberte si ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Je potrebné poznamenať, že disky skryté prvými dvoma spôsobmi je možné zobraziť v niektorých programoch, napríklad v programe Total Commander.

Odporúča: