Ako Zakázať Aktualizácie V Systéme Windows

Obsah:

Ako Zakázať Aktualizácie V Systéme Windows
Ako Zakázať Aktualizácie V Systéme Windows

Video: Ako Zakázať Aktualizácie V Systéme Windows

Video: Ako Zakázať Aktualizácie V Systéme Windows
Video: Ako zakázať automatické aktualizácie ovládačov v systéme Windows 10 2024, Apríl
Anonim

V niektorých prípadoch, napríklad pri pomalom internetovom pripojení, platenom prenose alebo z iného dôvodu bude pravdepodobne potrebné deaktivovať automatické aktualizácie systému Windows. To je možné vykonať niektorým z nasledujúcich spôsobov.

Ako zakázať aktualizácie v systéme Windows
Ako zakázať aktualizácie v systéme Windows

Inštrukcie

Krok 1

Pravým tlačidlom myši kliknite na ikonu „Tento počítač“umiestnenú na pracovnej ploche a v kontextovej ponuke, ktorá sa otvorí, vyberte možnosť „Vlastnosti“. V zobrazenom okne „Vlastnosti systému“prejdite na kartu „Automatické aktualizácie“. Prepnite prepínač do polohy „Zakázať automatické aktualizácie“a striedavo kliknite na tlačidlá „Použiť“a „OK“.

Krok 2

V ponuke „Štart“otvorte „Ovládací panel“. Ak má tento panel klasický vzhľad, ktorý umožňuje zobraziť všetky dostupné ikony naraz, vyberte možnosť „Automatická aktualizácia“dvojitým kliknutím na ľavé tlačidlo myši na tejto ikone. Ak sú ikony zobrazené podľa kategórie, vyberte kategóriu Centrum zabezpečenia. V dolnej časti okna, ktoré sa otvorí, vyberte pod nadpisom „Konfigurovať nastavenia zabezpečenia“požadovanú možnosť „Automatická aktualizácia“. V okne, ktoré sa zobrazí s rovnakým názvom, prepnite prepínač do polohy „Zakázať automatickú aktualizáciu“, vykonajte zmeny a kliknite na tlačidlo „OK“.

Krok 3

Na vypnutie aktualizácií systému Windows spravidla stačí ktorákoľvek z vyššie uvedených metód, bolo by však lepšie zastaviť príslušnú službu zodpovednú za sťahovanie a inštaláciu aktualizácií. Ak to chcete urobiť, choďte do ponuky „Štart“a kliknite na „Spustiť“, v štartovacom okne programu zadajte services.msc a kliknite na „OK“. Na pravej strane okna „Služby“, ktoré sa otvorí, vyhľadajte a dvakrát kliknite na riadok „Automatické aktualizácie“. V rozbaľovacom zozname „Typ spustenia“v okne, ktoré sa otvorí, namiesto „Auto“zadajte „Zakázané“. Kliknutím na tlačidlo Stop túto službu zastavíte. Použite zmeny a kliknite na OK.

Odporúča: