Ako Spustiť Windows Na Disk

Obsah:

Ako Spustiť Windows Na Disk
Ako Spustiť Windows Na Disk

Video: Ako Spustiť Windows Na Disk

Video: Ako Spustiť Windows Na Disk
Video: Как записать windows на диск 2024, Smieť
Anonim

Určitá časť používateľov uprednostňuje uvedenie operačného systému do funkčného stavu pred vykonaním počiatočnej inštalácie v prípade zlyhania. Na dokončenie tohto postupu musíte mať funkčný obraz systému Windows na vymeniteľnom médiu alebo DVD.

Ako spustiť Windows na disk
Ako spustiť Windows na disk

Nevyhnutné

Acronis True Image Home

Inštrukcie

Krok 1

Windows Seven poskytuje štandardnú funkciu na vytvorenie zálohy operačného systému. Pripravte si 4 - 5 prázdnych diskov DVD-R. Zapnite počítač alebo notebook a do jednotky vložte prvý disk. Otvorte ovládací panel systému Windows.

Krok 2

Vyberte ponuku „Systém a zabezpečenie“. Prejdite na podpoložku „Zálohovanie a obnovenie“. Kliknite na odkaz „Vytvoriť obraz systému“. Počkajte, kým sa zobrazí ponuka s nadpisom „Kam uložiť archív“.

Krok 3

Začiarknite políčko vedľa položky Na DVD. Vyberte požadovanú jednotku a kliknite na tlačidlo Ďalej. Začiarknite políčka vedľa názvov miestnych jednotiek, ktoré chcete zálohovať.

Krok 4

Kliknite na tlačidlo „Ďalej“. Skontrolujte možnosti zobrazenia a kliknite na tlačidlo Archivovať. Počas tohto procesu budete musieť do jednotky vložiť nové DVD niekoľkokrát. Každý disk očíslovajte, aby ste v budúcnosti predišli zámene.

Krok 5

Ak chcete na vytvorenie zálohy systému Windows použiť obslužné programy tretích strán, nainštalujte si Acronis True Image Home. Spustite tento nástroj.

Krok 6

V ponuke Štart programu kliknite na tlačidlo „Vytvoriť archív“. V ďalšom okne vyberte položku „Tento počítač“a kliknite na tlačidlo „Ďalej“. Začiarknite políčka miestnych diskov, ktoré sa majú zahrnúť do archívu.

Krok 7

Kliknite na tlačidlo Ďalej a vyberte umiestnenie na uloženie vytvoreného obrázka systému Windows. Kliknite na tlačidlo „Štart“a počkajte, kým sa program neskončí. Zatvorte nástroj Acronis True Image Home.

Krok 8

Pred napálením výsledného obrázka na DVD médium ho rozdeľte na fragmenty. Použite na to program 7-zip. Nevýhodou tejto metódy je, že na úspešné obnovenie systému z obrazu budete musieť najskôr skombinovať prvky archívu. Najlepšie je na ukladanie týchto obrázkov použiť externé jednotky USB, a nie jednotky DVD.

Odporúča: