Ako Odstrániť Odkaz Z Registra

Obsah:

Ako Odstrániť Odkaz Z Registra
Ako Odstrániť Odkaz Z Registra

Video: Ako Odstrániť Odkaz Z Registra

Video: Ako Odstrániť Odkaz Z Registra
Video: Adobe Muse 02 tlačítka a odkazy 2024, Smieť
Anonim

Register je základom operačného systému, neustále sa zväčšujúcej databázy nastavení, ktorá umožňuje operačnému systému Windows. Bez registra operačný systém nie je schopný vykonávať ani tie najjednoduchšie funkcie a zostáva iba zbierkou zbytočných programov.

Ako odstrániť odkaz z registra
Ako odstrániť odkaz z registra

Inštrukcie

Krok 1

Kliknutím na tlačidlo „Štart“vstúpite do hlavnej ponuky.

Krok 2

Zadajte program Regedit.exe do vyhľadávacieho panela a vyvolajte nástroj Editor databázy Registry.

Krok 3

V rozbaľovacej ponuke na pravej strane okna editora databázy Registry vyberte hodnotu registra HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall.

Krok 4

Nájdite sekciu, ktorú chcete odstrániť.

Upozorňujeme, že na odstránenie alebo úpravu aplikácií nainštalovaných v počítači sa musí použiť nástroj Pridať alebo odstrániť programy. Tento nástroj sa nachádza na ovládacom paneli hlavnej ponuky. Je však úplne bežné pozorovať výskyt správ o absencii určitých súborov potrebných na dokončenie odinštalovania aplikácie po operácii odinštalovania programu. Odstránením zvyšných neplatných odkazov sa vyčistí štruktúra fyzických adresárov na disku a zaistí sa správna funkčnosť systému.

Krok 5

Určte hodnotu registra zodpovedajúcu programu, ktorý sa má odstrániť. Ak nie je možné určiť názov sekcie, vyberte hodnotový parameter zodpovedajúci DisplayName rolovaním nadol v servisnej ponuke obslužného programu „Registry Editor“. Tento parameter hodnoty zobrazuje viditeľný reťazec nástroja Pridať alebo odstrániť programy.

Krok 6

Pomocou ponuky služieb „Register“exportujte požadovaný kľúč registra a vytvorte záložnú kópiu. Vyberte.reg ako príponu uloženého oddielu pre možný budúci import. Venujte pozornosť zabezpečeniu umiestnenia, kde je uložený kľúč databázy Registry.

Krok 7

Odstráňte vybraný kľúč registra a všetky jeho nastavenia hodnoty. Nezabudnite vymazať vybraný kľúč databázy Registry a nie celý blok „Odinštalovať“.

Krok 8

Ukončite nástroj Editor databázy Registry.

Krok 9

Skontrolujte, či sa v nástroji Pridať alebo odstrániť programy neobjaví neplatný odkaz na aplikáciu.

Odporúča: