Ako Defragmentovať Počítač

Obsah:

Ako Defragmentovať Počítač
Ako Defragmentovať Počítač

Video: Ako Defragmentovať Počítač

Video: Ako Defragmentovať Počítač
Video: WinXP Defragmentácia diskov 2024, Apríl
Anonim

Ak máte počítač, pravdepodobne ho viete pravidelne defragmentovať. Tento proces pomáha zlepšiť výkon disku, na ktorom sa takáto práca vykonala. V tomto okamihu na internete používatelia kladú veľa otázok, ktoré súvisia s procesom defragmentácie. Ak chcete vykonať túto operáciu správne, musíte dodržiavať určité pravidlá.

Ako defragmentovať počítač
Ako defragmentovať počítač

Nevyhnutné

PC

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete začať defragmentovať disk, prejdite na „Štart“. Nájdite a otvorte panel nástrojov. Získajte klasický vzhľad. Môžete ísť do ľavého-pravého rohu. Toto vám umožní nájsť ikonu Správa.

Krok 2

Dvakrát kliknite na túto ikonu. Ďalej skúste nájsť ikonu s názvom „Správa počítača“. K dispozícii je ikona „Úložisko“, ktorá vás zavedie na „Defragmentovať disk“.

Krok 3

Dvakrát na ňu kliknite myšou a dostanete sa k požadovanej službe. Tam vyberiete disk, ktorý obsahuje poškodené súbory.

Krok 4

Môžete ísť inou cestou. Prejdite na „Štart“. Vyberte možnosť „Všetky programy“a „Štandardné“.

Krok 5

Prejdite do priečinka „Systém“. Nachádza sa tam súbor „Defragmentácia disku“. Obsahuje zoznam dostupných diskov v počítači. Ak používate Windows XP, musíte analyzovať logickú štruktúru disku.

Krok 6

V okne Defragmentácia disku sa nachádza tlačidlo Analyzovať. Kliknite na ňu. Program bude môcť automaticky otestovať štruktúru.

Krok 7

Potom môžete bezpečne pokračovať k samotnej defragmentácii. Ak počas tohto procesu niečo potrebujete, môžete kliknúť na tlačidlo Pozastaviť a defragmentácia sa pozastaví.

Krok 8

Celý proces tohto postupu bude trvať približne 40 minút. Vo výsledku sa opravia chyby a disk začne lepšie fungovať.

Odporúča: