Ako Si Vytvoriť Vlastné Písmo

Obsah:

Ako Si Vytvoriť Vlastné Písmo
Ako Si Vytvoriť Vlastné Písmo

Video: Ako Si Vytvoriť Vlastné Písmo

Video: Ako Si Vytvoriť Vlastné Písmo
Video: Word - Štýly - Ako si vo Worde vytvoriť vlastný štýl 2024, Apríl
Anonim

Vlastnoručne vytvorené písma môžu byť užitočné pri práci s grafickými pomôckami a všetkými druhmi kancelárskych balíkov, ako aj pri vytváraní webových stránok a rôznych motívov dizajnu. Na vytvorenie písma môžete použiť špecializované programy alebo služby online.

Ako si vytvoriť vlastné písmo
Ako si vytvoriť vlastné písmo

Inštrukcie

Krok 1

Jednou z najjednoduchších služieb pre nováčikov pri vytváraní písma je prostriedok Fontstruct. Je úplne zadarmo a vyžaduje iba registráciu používateľa. Prejdite na webovú stránku služby a zaregistrujte si účet pomocou tlačidla Štart teraz na hlavnej stránke.

Krok 2

Po registrácii sa vám zobrazí rozhranie pre prácu s písmami. Na ľavej strane okna uvidíte štetce na kreslenie obrysov písmen. Nachádza sa tu aj panel s nástrojmi. V strednej časti uvidíte kresliacu plochu. Pomocou vybratého štetca môžete namaľovať symbol vybraný v dolnej časti okna. Nesprávne nakreslené písmeno môžete vymazať gumou a na požadovaný prvok môžete namaľovať ceruzkou.

Krok 3

Po dokončení práce na písme si ho môžete stiahnuť a zdieľať ako verejné dielo. Môžete tiež nahrať prácu iných dizajnérov a použiť ich vo svojich projektoch. Všetky stiahnuté znakové sady majú príponu ttf.

Krok 4

Medzi desktopovým softvérom pre dizajnérov patrí aplikácia Font Creator. Nainštalujte program stiahnutím z webu vývojára a podľa pokynov na obrazovke.

Krok 5

Otvorte pomôcku. V novom okne vyberte sekciu Súbor - Nové písmo na vytvorenie nového písma. Pomenujte budúcu znakovú sadu. Uvidíte panel, na ktorom budú prezentované anglické písmená.

Krok 6

Ak chcete povoliť ruské písmo, prejdite na Vložiť - Znaky. V riadku Písma vyberte Arial alebo Times New Roman a potom vyhľadajte ruské písmená pomocou tlačidla Blokovať. Prezrite si index prvých a posledných písmen a zadajte danú hodnotu do poľa Pridať tieto znaky oddelené spojovníkom. Ak teda písmeno A malo index $ 0410 a ja - $ 044F, budete musieť zadať hodnotu $ 0410 - $ 044F.

Krok 7

Pomocou ľubovoľného grafického editora nakreslite vlastné písmená, ktoré by ste chceli použiť vo fonte. Načítajte údaje o tvári pomocou sekcie Importovať obrázok pre každý zobrazený znak. V časti Prah a ďalších parametroch v okne aplikácie upravte veľkosť a farbu znakovej sady alebo konkrétneho písmena.

Krok 8

Upravte pozíciu jedného písmena voči druhému pomocou panela nástrojov kliknutím na jedno z písmen, pre ktoré chcete upraviť polohu. Upravte parametre všetkých symbolov a potom uložte výsledok svojej práce pomocou ponuky Súbor - Uložiť ako. Vytvorilo sa vaše vlastné písmo.

Odporúča: