Ako Získať Informácie O Disku

Obsah:

Ako Získať Informácie O Disku
Ako Získať Informácie O Disku

Video: Ako Získať Informácie O Disku

Video: Ako Získať Informácie O Disku
Video: Automaticky opraviť chyby pevného disku a disku v systéme Windows 10 (super ľahké) 2024, Smieť
Anonim

V procese zdokonaľovania výpočtovej techniky v rôznych časoch sa museli informácie ukladať na rôzne médiá. Na modernom trhu dominujú takzvané pevné disky. Niekedy je potrebné zistiť značku pevného disku pripojeného k počítaču, nominálny objem, voľné miesto atď.

Ako získať informácie o disku
Ako získať informácie o disku

Nevyhnutné

Počítač s MS Windows, práva správcu vášho používateľského účtu, pripojené a správne nainštalované disky alebo iné vymeniteľné médiá

Inštrukcie

Krok 1

Prejdite na „Tento počítač“. Kliknite na ikonu „Local Disk (C:)“a stlačte pravé tlačidlo myši. V kontextovej ponuke, ktorá sa otvorí, vyberte položku „Vlastnosti“. Otvorí sa okno vlastností miestneho disku, ktoré obsahuje najzákladnejšie informácie o jeho stave vrátane voľného miesta, nominálnej veľkosti, typu súborového systému a ďalších. Disk môžete vyčistiť aj pomocou MS Windows, aby ste zväčšili voľné miesto.

Krok 2

V okne vlastností lokálneho disku kliknite na kartu „Hardvér“. Zobrazí sa zoznam dostupných diskových zariadení vo vašom počítači vrátane pevného disku, jednotiek CD-DVD ROM, virtuálnych jednotiek a disketových jednotiek, pričom uvedený pevný disk je prvý v zozname. Po výbere kliknutím myšou kliknite na tlačidlo „Vlastnosti“. Otvorí sa okno vlastností fyzického disku, kde môžete nájsť všeobecné informácie o ňom, definovať politiku ukladania údajov do pamäte cache a tiež zistiť, ktorý ovládač ovláda jeho činnosť.

Odporúča: