Ako Zablokovať Prístup K Počítaču

Obsah:

Ako Zablokovať Prístup K Počítaču
Ako Zablokovať Prístup K Počítaču

Video: Ako Zablokovať Prístup K Počítaču

Video: Ako Zablokovať Prístup K Počítaču
Video: Ako zablokovať prístup ku webovým stránkam cez Google CHROME 2024, Smieť
Anonim

Správca počítača má možnosť blokovať prístup k zariadeniu iným používateľom. Toto je nevyhnutné bezpečnostné opatrenie na ochranu osobných údajov a obmedzenie prístupu k určitým aplikáciám pre deti.

Ako zablokovať prístup k počítaču
Ako zablokovať prístup k počítaču

Inštrukcie

Krok 1

Po zapnutí prejdite do systému BIOS počítača stlačením klávesu F2. Pomocou klávesov so šípkami vyberte položku Zabezpečenie systému a stlačte kláves Enter.

Krok 2

Pomocou klávesov so šípkami vyberte v hlavnej ponuke systému BIOS systémové heslo. Zadajte svoje heslo a potvrdenie. Na obrazovke ponuky vyberte možnosť Nastaviť heslo a znova zadajte požadované heslo. Tento krok sa môže javiť ako opakujúci sa, ale je nevyhnutný na dokončenie procesu.

Krok 3

Kliknite na Stav hesla. Zmeňte stav hesla z Odomknuté na Zamknuté. Dvakrát stlačte kláves Esc, vyberte možnosť Uložiť a skončiť. Stlačením klávesu Enter uložte svoje nastavenia a reštartujte počítač.

Krok 4

Obmedzte prístup k počítaču v operačnom systéme Windows. Kliknite na tlačidlo „Štart“a vyberte „Ovládací panel“. Ak máte Windows XP, choďte na Používateľské účty. Pre Windows Vista alebo 7 vyberte možnosť Používateľské účty a bezpečnosť rodiny.

Krok 5

Vyberte svoj účet v zozname a potom kliknite na tlačidlo „Vytvoriť heslo“pre používateľov systému Windows XP. Používatelia, ktorí používajú novšie verzie systému, by mali určiť možnosť „Zmeniť heslo systému Windows“a potom „Vytvoriť heslo pre svoj účet“. Do dvoch poskytnutých polí zadajte heslo a uistite sa, že sa údaje zhodujú. Zadajte nápovedu pre heslo, ak ste zabudli. Keď ste pripravení, kliknite na Vytvoriť heslo.

Krok 6

Skúste obmedziť prístup k počítaču pomocou zabudovaného zabezpečenia systému Windows. Otvorte ponuku Štart a vyberte položku Ovládací panel. Prejdite do Centra zabezpečenia.

Krok 7

Skontrolujte stav brány firewall systému Windows. V počítačoch XP je to uvedené v časti Security Essentials. Ak je program VYPNUTÝ, zmeňte tento parameter na ZAPNUTÉ a potom kliknite na OK. V systéme Windows Vista a 7 vyberte položku Brána Windows Firewall a potom v ľavom stĺpci okna zapnite alebo vypnite bránu Windows Firewall. Aktivujte ochranu počítača.

Odporúča: