Ako Napísať Databázu

Obsah:

Ako Napísať Databázu
Ako Napísať Databázu

Video: Ako Napísať Databázu

Video: Ako Napísať Databázu
Video: Ako a prečo písať 1 NEWSLETTER týždenne 2024, Apríl
Anonim

Databáza sa zvyčajne vytvára s cieľom organizovať ukladanie informácií určitým spôsobom. V Rusku sa kvôli rozšíreniu operačného systému Windows na vytvorenie databázy najčastejšie používa aplikácia Microsoft Office Access.

Ako napísať databázu
Ako napísať databázu

Nevyhnutné

Aplikácia Microsoft Office Access

Inštrukcie

Krok 1

Rozhodnite sa o štruktúre budúcej databázy. Nájdite potrebné informácie. Je žiaduce usporiadať veľké množstvo údajov do tabuliek aplikácie Microsoft Office Excel. V programoch Excel a Access poskytuje výrobca možnosť spolupráce.

Krok 2

Otvorte aplikáciu Microsoft Office Access. Tento program môžete otvoriť z ponuky Štart alebo pomocou ikony Prístup na ploche, ak ju máte. Kliknite na položku „Vytvoriť súbor“a v ponuke, ktorá sa otvorí, vyberte riadok „Nová databáza“.

Krok 3

Pomenujte novú databázu tak, aby odrážala povahu informácií, ktoré obsahuje. Uložte súbor do požadovaného priečinka. Ak sa rozhodnete ukladať automaticky, súbor sa uloží do priečinka Moje dokumenty.

Krok 4

Dvojitým kliknutím ľavým tlačidlom myši vyberte riadok „Vytvoriť tabuľku v návrhovom režime“. Táto metóda vám dá príležitosť vytvoriť tabuľku s požadovaným počtom stĺpcov.

Krok 5

Preskúmajte okno na vytvorenie tabuľky. Do prvého stĺpca „Názov poľa“zadajte názov údajov, ktoré sa chystáte usporiadať. V druhom stĺpci „Typ údajov“musíte z navrhovaného zoznamu zvoliť, k akému typu informácií vaše informácie patria, napríklad textové alebo číselné údaje. Ak máte ďalšie informácie o informáciách, ktoré sa majú usporiadať, je potrebné ich zadať v treťom stĺpci „Popis“. Dokončite prácu v okne kliknutím na tlačidlo „Dokončiť“.

Krok 6

Vykonajte zmeny v zadaných nastaveniach pre Microsoft Office Access. Nastavte veľkosť požadovaných polí, t.j. stĺpce. Zmeňte štruktúru svojich tabuliek. Umiestnite kurzor myši na tabuľku, kliknite pravým tlačidlom myši a v zobrazenej ponuke vyberte možnosť „Vložiť“a potom „Riadky“. To vám umožní zväčšiť tabuľku a pridať tak do databázy nové informácie. Uložte výsledok svojej práce.

Odporúča: