Ako Povoliť Režim Sata

Obsah:

Ako Povoliť Režim Sata
Ako Povoliť Režim Sata

Video: Ako Povoliť Režim Sata

Video: Ako Povoliť Režim Sata
Video: Как включить AHCI для SATA в BIOS без переустановки Windows, ошибка INACCESSIBLE BOOT DEVICE 💻🛠️🤔 2024, Smieť
Anonim

Režim SATA výrazne rozširuje možnosti práce s pevným diskom počítača. Napríklad pevné disky pracujúce s týmto rozhraním je možné používať v režime AHCI. To výrazne urýchľuje pevný disk, znižuje šum a urýchľuje načítanie operačného systému. Môžete tiež zvoliť ďalšie prevádzkové režimy SATA. Viac podrobností o každej z nich nájdete na rôznych internetových zdrojoch alebo pomocou príslušnej literatúry.

Ako povoliť režim sata
Ako povoliť režim sata

Nevyhnutné

počítač so systémom Windows

Inštrukcie

Krok 1

Prevádzkový režim SATA môžete povoliť v ponuke BIOS základnej dosky. Zapnite počítač. Ihneď po zapnutí napájania musíte stlačiť kláves Del. V závislosti od modelu vašej základnej dosky môžu byť namiesto klávesu Del ďalšie možnosti. Viac informácií nájdete v dokumentácii k základnej doske alebo na webovej stránke výrobcu.

Krok 2

V závislosti od modelu základnej dosky môže byť možnosť povoliť režim SATA v rôznych sekciách. V zásade sa táto možnosť nachádza na karte Konfigurácia. Na tejto karte vyhľadajte riadok Na čipe Sata Chanel. Nastavte túto možnosť na Povoliť, čo znamená Povolené. Vedľa nej by mala byť umiestnená aj linka On Chip Sata type. V tomto riadku musíte zvoliť, v ktorom režime SATA bude váš pevný disk pracovať.

Krok 3

Odporúča sa zvoliť natívne IDE zo všetkých dostupných možností. Výkon pevného disku je v tomto režime zvyčajne rýchlejší. V zozname možných režimov sa tiež môže nachádzať AHCI, ktorý zaručuje najrýchlejšiu možnú prevádzku pevného disku. Oficiálne podporované iba v systémoch Windows Vista a Windows 7. Ak je v zozname uvedená AHCI, rozhodnite sa pre ňu. Po výbere požadovanej možnosti ukončite systém BIOS a nezabudnite uložiť všetky nastavenia. Počítač sa reštartuje a pevný disk potom bude pracovať vo vybratom režime.

Krok 4

Ak ste vybrali režim AHCI a po ukončení systému BIOS a uložení všetkých nastavení sa počítač neustále reštartuje, musíte zvoliť iné rozhranie SATA. Je to spôsobené tým, že v niektorých prípadoch je pre správnu činnosť režimu AHCI potrebné stiahnuť samostatné ovládače, ktoré nájdete na webových stránkach výrobcu základnej dosky. V takom prípade vyberte natívne IDE. Neskôr, ak je to potrebné, si môžete stiahnuť ovládače a nainštalovať AHCI. Niekedy môže byť potrebné preinštalovať operačný systém.

Odporúča: