Ako Povoliť Sticky Keys

Obsah:

Ako Povoliť Sticky Keys
Ako Povoliť Sticky Keys

Video: Ako Povoliť Sticky Keys

Video: Ako Povoliť Sticky Keys
Video: Советы от профессионалов: отключите залипание клавиш в Windows 10 2024, Smieť
Anonim

Každý používateľ operačného systému Windows si s najväčšou pravdepodobnosťou uvedomuje existenciu klávesových skratiek a ich účel. Nie všetky klávesové skratky sa dajú rýchlo stlačiť. Používanie skratiek troch klávesov nie je veľmi pohodlné. Na uľahčenie súčasného stlačenia 2 alebo viacerých tlačidiel môžete použiť režim Lepiace klávesy.

Ako povoliť Sticky Keys
Ako povoliť Sticky Keys

Nevyhnutné

operačný systém rodiny Windows

Inštrukcie

Krok 1

Jednou z najbežnejších klávesových skratiek je Ctrl + alt="Obrázok" + Odstrániť (vyvolať správcu úloh). Zdá sa, že mnohí sú už zvyknutí na túto kombináciu alebo jej analóg (Ctrl + Shift + Esc), ale systém môže uľahčiť úlohu povolením Sticky Keys.

Krok 2

Aké sú výhody tohto režimu? Systém neustále spracováva signály prijaté z klávesnice; po zapnutí tohto režimu sa zhrnú všetky stlačenia tlačidiel. Pri práci s textom alebo v hrách si to nevšimnete. Lepiace klávesy vám umožňujú stlačiť klávesové skratky s miernym oneskorením namiesto súčasného stlačenia.

Krok 3

Najjednoduchší spôsob, ako povoliť tento režim, je stlačiť kláves Shift najmenej päťkrát. V ľavom hornom rohu obrazovky sa zobrazí dialógové okno Sticky Keys s textom „Zapnúť Sticky Keys?“V tom istom okne môžete súhlasiť s výberom kliknutím na tlačidlo „Áno“alebo odmietnuť kliknutím na tlačidlo „Nie“. Ak chcete zmeniť možnosti vzhľadu tejto nápovedy alebo tento režim úplne deaktivovať, kliknite na odkaz „Prejsť do stredu dostupnosti“.

Krok 4

Ak ste nasledovali odkaz, tu môžete zmeniť prevádzkové parametre tohto režimu a odmietnuť zbytočné oznámenia. Ak chcete povoliť tento režim a nechcete dostávať upomienky, keď opakovane stláčate kláves Shift, zrušte začiarknutie políčok „Zobraziť upozornenie, keď je režim zapnutý“a „Pípnutí při změně režimu“.

Krok 5

Ak sa z nejakého dôvodu toto okno s pripomienkou nezobrazí, môžete režim Lepiace klávesy povoliť sami. Kliknite na ponuku „Štart“, v zozname, ktorý sa otvorí, kliknite na položku „Ovládací panel“. V okne výberu pre úpravy nastavení vyberte možnosť „Prístupnosť“a potom položku „Zmeniť nastavenie klávesnice“.

Krok 6

Zobrazí sa okno, v ktorom môžete aktivovať mnoho nastavení týkajúcich sa klávesnice. Ak chcete začať upravovať režim Lepiace klávesy, kliknite na odkaz Konfigurovať lepiace klávesy. Po vykonaní zmien nezabudnite výsledky uložiť kliknutím na tlačidlo „OK“.

Krok 7

Ak používate operačný systém Windows 7, tento režim je možné ovládať nasledujúcim spôsobom: kliknite na ponuku „Štart“, do vyhľadávacieho panela zadajte reťazec „lepiace klávesy“. Vo výsledkoch vyhľadávania kliknite na odkaz Zmeniť nastavenie klávesnice.

Odporúča: