Ako Povoliť Režim Dlhodobého Spánku V Počítači

Obsah:

Ako Povoliť Režim Dlhodobého Spánku V Počítači
Ako Povoliť Režim Dlhodobého Spánku V Počítači

Video: Ako Povoliť Režim Dlhodobého Spánku V Počítači

Video: Ako Povoliť Režim Dlhodobého Spánku V Počítači
Video: Windows 10 - Jak zrušit režim spánku na stolním PC a notebooku? 2024, Smieť
Anonim

Ak potrebujete počítač na chvíľu opustiť, nemusíte ho vypínať. Počítač môžete jednoducho uspať. K východu z neho dôjde v priebehu niekoľkých sekúnd. Okrem toho má tento režim jednu veľmi významnú výhodu: pri prepnutí do neho nemusíte ukončovať spustené programy a aplikácie.

Ako povoliť režim dlhodobého spánku v počítači
Ako povoliť režim dlhodobého spánku v počítači

Nevyhnutné

počítač so systémom Windows

Inštrukcie

Krok 1

Najprv si prečítame proces vstupu do režimu hibernácie v operačnom systéme Windows XP. Upozorňujeme, že aby ste mohli povoliť režim dlhodobého spánku, musí byť aspoň 10 percent miesta na systémovom disku vášho počítača voľných, inak nebudete môcť túto možnosť použiť.

Krok 2

Najskôr musíte aktivovať túto možnosť operačného systému. Kliknite pravým tlačidlom myši na prázdnu plochu pracovnej plochy. Zobrazí sa kontextové menu, v ktorom zvoľte „Vlastnosti“. V okne, ktoré sa zobrazí, kliknite na kartu „Šetrič obrazovky“. V dolnej časti zobrazeného okna sa nachádza tlačidlo „Napájanie“. Kliknite na toto tlačidlo. Potom prejdite na kartu „Hibernácia“. Potom začiarknite políčko vedľa riadku „Povoliť použitie režimu hibernácie“.

Krok 3

Teraz je aktivovaná voľba, ktorú potrebujete. Podľa toho môžete počítač prepnúť do režimu spánku. Kliknite na tlačidlo "Štart". Potom vyberte možnosť „Zakázať“. Ako si všimnete, v okne, ktoré sa zobrazí, sa nenachádza žiadne tlačidlo „dlhodobého spánku“, existuje iba „pohotovostný režim“. Nezamieňajte tieto režimy - sú to rôzne veci. V tomto okne stlačte kláves Shift.

Krok 4

Potom uvidíte, že namiesto pohotovostného režimu sa teraz zobrazila hibernácia. Ak ju chcete opustiť, musíte stlačiť vypínač na systémovej jednotke. Na niektorých modeloch základných dosiek môžete počítač prebudiť z režimu spánku jednoduchým stlačením ľubovoľného tlačidla na klávesnici.

Krok 5

V operačnom systéme Windows 7 bol režim dlhodobého spánku nahradený režimom dlhodobého spánku. Rozdiel je v tom, že po prechode počítača do režimu spánku sa údaje zapisujú na pevný disk, a nie do pamäte RAM. Po ukončení spánku sa údaje obnovia. Do režimu hibernácie v tomto operačnom systéme vstúpite kliknutím na „Štart“. Presuňte kurzor na šípku vedľa položky Vypnúť. Potom zo zobrazeného zoznamu vyberte možnosť „Spať“. Potom bude váš počítač uvedený do režimu hibernácie.

Odporúča: