Ako Vyložiť Proces

Obsah:

Ako Vyložiť Proces
Ako Vyložiť Proces

Video: Ako Vyložiť Proces

Video: Ako Vyložiť Proces
Video: XP NRG — первые в мире создатели искусственного сознания 2024, Smieť
Anonim

Úloha vyloženia procesu v operačnom systéme Microsoft Windows patrí k štandardným postupom a je možné ju vyriešiť pomocou grafického rozhrania aj pomocou tlmočníka príkazov.

Ako vyložiť proces
Ako vyložiť proces

Inštrukcie

Krok 1

Zavolajte hlavnú ponuku operačného systému Microsoft Windows kliknutím na tlačidlo „Štart“a prechodom na položku „Panel úloh“vykonajte operáciu vyloženia vybraného procesu z pamäte počítača.

Krok 2

Kliknutím na pravé tlačidlo myši vyvolajte kontextové menu požadovanej aplikácie a vyberte príkaz „Zavrieť“alebo „Ukončiť“.

Krok 3

Kliknutím na pravé tlačidlo myši vyvolajte kontextovú ponuku prvku „Panel úloh“a vyberte položku „Spustiť správcu úloh“. Alternatívnym spôsobom spustenia nástroja je súčasné stlačenie funkčných klávesov Ctrl + Shift + Esc.

Krok 4

Prejdite na kartu Procesy v dialógovom okne dispečera, ktoré sa otvorí, a v zozname definujte proces, ktorý sa má vyložiť.

Krok 5

Kliknutím na pravé tlačidlo myši vyvolajte kontextovú ponuku vybratého procesu a vyberte príkaz „Ukončiť proces“.

Krok 6

Ak nie je možné vybratý proces uvoľniť, alebo spustite nástroj Správca úloh, vráťte sa do hlavnej ponuky Štart a vykonajte alternatívny postup vyloženia. Vráťte sa do hlavnej ponuky Štart.

Krok 7

Do poľa „Otvoriť“zadajte hodnotu cmd a vykonanie príkazu na spustenie nástroja „Príkazový riadok“potvrďte kliknutím na tlačidlo OK.

Krok 8

Zadajte hodnotu drive_name: / tasklist /? určiť všetky bežiace procesy na vybranom disku a nájsť PID požadovaného procesu a potvrdiť vykonanie príkazu stlačením funkčného klávesu Enter.

Krok 9

V zozname označte proces, ktorý sa má vyložiť, a poznačte si jeho PID.

Krok 10

Zadaním taskkill / F / IM process_name do textového poľa interpretátora príkazov Windows uvoľnite vybraný proces alebo použite syntax taskkill / PID process_identifier.

Krok 11

Vykonanie príkazu na uvoľnenie potvrďte stlačením funkčného klávesu Enter a skontrolujte možné možnosti príkazu taskill:

- / S - na vzdialené použitie;

- / U - pri spustení príkazu s iným účtom;

- / FI - ak je potrebné vyložiť všetky procesy so zvoleným názvom;

- T - ak je potrebné vyložiť všetky podprocesy;

- F - pri násilnom vymazaní procesu.

Odporúča: