Ako Odstrániť Veľké Písmo

Obsah:

Ako Odstrániť Veľké Písmo
Ako Odstrániť Veľké Písmo

Video: Ako Odstrániť Veľké Písmo

Video: Ako Odstrániť Veľké Písmo
Video: Monogram - písmo ako dekoratívny prvok 2024, Smieť
Anonim

Vzhľad písma má pre používateľov PC veľký význam. Je to koniec koncov práve písmo zobrazené na obrazovke, ktoré určuje, či je text čitateľný alebo nie. Ale príliš veľké písmo nie je vždy ľahké prečítať.

Ako odstrániť veľké písmo
Ako odstrániť veľké písmo

Nevyhnutné

Osobný počítač

Inštrukcie

Krok 1

Otvorte dokument, v ktorom chcete zmenšiť písmo.

Krok 2

Vyberte časť textu, aby ste zmenšili veľkosť písma.

Krok 3

Vo Windows stlačte kombináciu klávesov Ctrl + alt="Image" + Shift + <(to je pre počítače s architektúrou PC) a pre počítače s architektúrou Mac stlačte túto kombináciu klávesov: YABL-Option-Shift <. Po stlačení tejto kombinácie klávesov nebude text obsahujúci písma rôznych kegelov obsahovať písmená rovnakej veľkosti. Táto metóda umožňuje znížiť veľkosť písma o jeden bod, to znamená, že zmena písma rôznych veľkostí sa vykoná v jednom kroku.

Krok 4

Stlačte klávesy Ctrl + Shift + <na klávesnici vo Windows (za predpokladu, že počítač má architektúru PC), alebo YABL-Shift- <pre počítač Mac. Použitie tejto metódy vám umožní zmenšiť veľkosť písma v nasledujúcich krokoch: 192, 168, 144, 120, 96, 72, 60, 48, 36, 24, 18, 14, 12, 10, 9 a 7. Bude to nie je možné zmenšiť veľkosť písma na menej ako 7: každé ďalšie stlačenie spôsobí pípnutie počítača.

Odporúča: