Ako Používať čistiaci Disk

Obsah:

Ako Používať čistiaci Disk
Ako Používať čistiaci Disk

Video: Ako Používať čistiaci Disk

Video: Ako Používať čistiaci Disk
Video: TEST MERCEDES C220d - tak dobrý ako sa len dá? takmer tak 2024, Smieť
Anonim

Majitelia jednotiek CD / DVD majú problémy so zariadením - hlava laserového objektívu sa upcháva (môže to byť kvôli prachu), zatiaľ čo zariadenie zle číta disk alebo ho prestane robiť. Predtým, ako odnesiete zariadenie do služby, skúste ho sami vyčistiť pomocou čistiaceho disku. Toto je možno najjednoduchší spôsob čistenia diskov.

Ako používať čistiaci disk
Ako používať čistiaci disk

Nevyhnutné

  • - disk na suché čistenie;
  • - disk na mokré čistenie;
  • - čistiaca kvapalina po kvapkách;
  • - pokyny na údržbu zariadenia.

Inštrukcie

Krok 1

Skontrolujte príručku k zariadeniu a zistite, či je možné čistiaci disk použiť alebo nie. Či už použiť suché alebo mokré spracovanie. Pokiaľ budete používať mokrý variant, naneste na CD kefy dve kvapky čistiacej kvapaliny. Ak je sucho, nerobte to.

Krok 2

Vložte čistiace CD so šípkou najskôr do domáceho CD prehrávača alebo CD / DVD mechaniky vo vašom počítači. Ak čistíte gramofón pre domácnosť, časom čistenia bude doba prehrávania špeciálnej stopy zaznamenanej na disku.

Krok 3

Skontrolujte informácie o disku. V prvej relácii je popis použitia konkrétneho disku.

Krok 4

Vyberte vo svojom osobnom počítači ponuku „Štart“a potom „Spustiť“. Zadajte disk CD / ROM: / SETUP. EXE a spustite inštalátor. Program skontroluje stav laserovej šošovky CD-ROM. Čistiaci disk sám o sebe neobsahuje programy na ne zapísané, ale je ovládaný bežným ovládačom jednotky CD / DVD.

Krok 5

Pravidelne čistite šošovku, pretože jej povrch je vodorovný a okolo nej je ochranný okraj, ktorý zabráni nárazu šošovky na rotujúci disk.

Krok 6

Vložte disk do krabice na bezpečné uloženie. Čistenie sa koniec koncov robí kompaktnou kefou upevnenou v špeciálnej cele, ktorá sa nalepí na povrch CD. V tomto ohľade si dizajn vyžaduje správne zaobchádzanie.

Odporúča: