Ako Naformátovať USB Flash Disk Na Vírus

Obsah:

Ako Naformátovať USB Flash Disk Na Vírus
Ako Naformátovať USB Flash Disk Na Vírus

Video: Ako Naformátovať USB Flash Disk Na Vírus

Video: Ako Naformátovať USB Flash Disk Na Vírus
Video: USB флэш-накопитель вирус легко исправить 2024, Smieť
Anonim

USB kľúče sa používajú na dočasné ukladanie súborov a na prenos informácií z jedného počítača do druhého. Flash disky sú zvyčajne pripojené k rôznym počítačom, v práci aj na večierku, takže je celkom bežné nájsť na nich vírus. Preto občas stojí za to urobiť lekárske formátovanie médií.

Ako naformátovať USB flash disk na vírus
Ako naformátovať USB flash disk na vírus

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - práva správcu.

Inštrukcie

Krok 1

Pripojte jednotku USB k počítaču. Počkajte, kým systém zariadenie nezistí, a v časti Tento počítač sa zobrazí príslušné písmeno oddielu. Ak váš antivírus okamžite nahlásil hrozbu, nechajte ju „vyliečiť“vírusy. Pravým tlačidlom myši kliknite na odkaz „Tento počítač“a vyberte možnosť „Spravovať“. V okne, ktoré sa zobrazí, na ľavej strane vyberte možnosť „Správa diskov“. Počkajte, kým operačný systém zhromaždí informácie o všetkých médiách a zobrazí ich v okne nástroja.

Krok 2

V zozname zariadení vyhľadajte svoju jednotku USB flash. Kliknite na jeho časť pravým tlačidlom myši a zvoľte „Formátovať“. Program vás vyzve na zadanie štítku zväzku (názov média, ktorý sa zobrazí vedľa písmena oddielu) a výber typu súborového systému. Ponechajte veľkosť klastra s predvoleným začiarkavacím políčkom a tiež zrušte začiarknutie políčka Rýchly formát. Ak máte málo času, nechajte začiarkavacie políčko, ale v takom prípade nedôjde k hardvérovému vymazaniu informácií, ale iba k prepísaniu štruktúry flash disku, ktorý iba „zabudne“na informácie v ňom uložené.

Krok 3

Kliknite na tlačidlo OK, súhlasíte s upozornením systému na blížiace sa odstránenie celého obsahu sekcie. Počkajte na koniec procesu formátovania. Ak má jednotka flash viac ako jeden oddiel, opakujte postup pre každú z nich. Flash médiá môžete formátovať aj z príkazového riadku pomocou príkazu formátovať. Ak to chcete urobiť, kliknite na tlačidlo „Štart“. Potom kliknite na tlačidlo „Spustiť“. Zadajte formát / fs: [typ systému] a stlačte kláves Enter, ak chcete formátovať oddiel z príkazového riadku.

Krok 4

Ak potrebujete naformátovať ďalšie médiá, urobte to podobným spôsobom. Je tiež potrebné poznamenať, že po naformátovaní je najlepšie skontrolovať prítomnosť vírusov v médiu. Skontrolujte všetky počítačové disky a register naraz, aby ste si boli úplne istí bezpečnosťou informácií.

Odporúča: