Ako Vylúčiť Trójskeho Koňa

Obsah:

Ako Vylúčiť Trójskeho Koňa
Ako Vylúčiť Trójskeho Koňa

Video: Ako Vylúčiť Trójskeho Koňa

Video: Ako Vylúčiť Trójskeho Koňa
Video: TUTORIAL:ako spravit trojskeho kona 2024, Apríl
Anonim

Trójske kone sa na počítačoch používateľov vyskytujú najčastejšie po tom, čo si sami nainštalujú rôzne programy stiahnuté z pochybných internetových zdrojov. Aby ste ich vylúčili, niekedy musíte dokonca preinštalovať operačný systém, preto je najlepšie vopred myslieť na bezpečnosť vášho počítača a nainštalovať si anti-trójske a antivírusové programy.

Ako opraviť
Ako opraviť

Nevyhnutné

  • - program na odstránenie trójskych koní;
  • - Pripojenie k internetu.

Inštrukcie

Krok 1

Ak vo svojom počítači nájdete program pre trójske kone, stiahnite si nástroj Trojan Remover (https://www.simplysup.com/tremover/download.html) a po stiahnutí ho nainštalujte do svojho počítača. V poslednom bode inštalácie začiarknite políčko zodpovedné za aktualizáciu databáz aplikácií. Upozorňujeme, že na dokončenie tejto operácie budete potrebovať internetové pripojenie.

Krok 2

Podľa potreby dokončite proces inštalácie dokončením registrácie softvérového produktu Trojan Remover; tento bod môžete tiež preskočiť. Počkajte, kým sa databázy aktualizujú, a začnite prehľadávať počítač. Po spustení vám program ponúkne niekoľko možností skenovania - zvoľte Complete Scan. Počkajte na koniec kontroly.

Krok 3

Kliknutím na tlačidlo „Ďalej“v ponuke programu odstránite zistené trójske kone. Reštartujte počítač, stiahnite a nainštalujte antivírusový softvér, ak ste tak ešte neurobili. Ak je vo vašom počítači už nainštalovaný antivírus, ktorý nezistil trójskeho koňa, vymeňte ho za iný, napríklad Dr. Web (https://www.drweb.com/), Norton (https:// us.norton.com /), Kaspersky Anti-Virus (https://www.kaspersky.com/trials) atď. Všetky majú skúšobnú dobu - to vám pomôže pri výbere a správnom rozhodovaní.

Krok 4

Stiahnite si tiež Dr. Web CureIt (https://www.freedrweb.com/cureit/), ktorý pravidelne kontroluje prítomnosť škodlivého softvéru a vírusov v počítači. Program beží bez inštalácie a kontroluje bootovacie sektory a RAM spolu so súbormi na pevnom disku. Predtým vytvorí ochrannú obrazovku, aby trójske kone nemali vplyv na operáciu CureIt.

Krok 5

Aby ste sa v budúcnosti vyhli výskytu trójskych koní vo svojom počítači, skontrolujte stiahnuté súbory pomocou antivírusu s aktualizovanými databázami a neinštalujte programy získané z nespoľahlivého zdroja.

Odporúča: