Aký Operačný Systém Nainštalovať

Aký Operačný Systém Nainštalovať
Aký Operačný Systém Nainštalovať

Video: Aký Operačný Systém Nainštalovať

Video: Aký Operačný Systém Nainštalovať
Video: Návod 06: Inštalácia Linuxu vedľa Windows 2024, Smieť
Anonim

Mnoho používateľov malo otázku o inštalácii alebo preinštalovaní systému na svojom počítači PC alebo laptope. S každým ďalším dňom idú technológie vpred a novinku jednoducho nie je možné dobehnúť. Pri rozhodovaní o systéme musíte najskôr zistiť, či bude vyhovovať vášmu počítaču a či vám bude vyhovovať. Najbežnejším systémom je operačný systém Windows. Poďme na ňu.

Aký operačný systém nainštalovať
Aký operačný systém nainštalovať

Najprv potrebujete inštalačný disk systému Windows. Disk je možné kúpiť v obchode, na požiadanie priateľov alebo stiahnuť z Internetu. Ak sa stále rozhodnete sťahovať z internetu a napáliť a vytvoriť bootovací disk alebo USB disk, budeme o tom hovoriť v nasledujúcom článku.

Po druhé, ideme do systému BIOS a načítame náš bootovací disk s OS. Zostáva iba čakať na inštaláciu systému, zatiaľ čo je vhodné na nič nestlačiť. Ktorý systém Windows je lepšie nainštalovať do počítača alebo notebooku? Ako už bolo spomenuté vyššie, Windows je jedným z najrozšírenejších a najjednoduchších operačných systémov.

V súčasnosti sú najbežnejšie systémy Windows XP, 7, 8 a Vista. Vrchol popularity systému Windows XP bol zaznamenaný v rokoch 2003 až 2011. Dnes je už teda zastaraný, s úlohami sa vyrovnáva dobre. Berúc však do úvahy, že veľa programov a hier je vyvinutých pre staršie verzie systému. Preto, ak plánujete používať najnovšie programy a hry, odporúčam vám nainštalovať si túto verziu systému. Windows Vista - Vydaný v roku 2007. Nestal sa populárnym, jedinou výhodou oproti XP je jeho dizajn s rôznymi efektmi atď. Používanie je veľmi nepohodlné, napríklad po XP som si na to nedokázal zvyknúť. Odporúčam vám neinštalovať.

Windows 7 je už dnes najpopulárnejší. Je niečím podobným ako Vista, ale je oveľa jednoduchší, rýchlejší a stabilnejší ako XP, takže ho nemusíte často preinštalovať. Spomaľuje menej. Windows 8 je už najnovšou verziou. Môžeme povedať, že ide o upravenú „sedmičku“, funguje oveľa rýchlejšie, dizajn je plochý (nie sú tam žiadne tiene ani hlasitosť) a nechýba ani tlačidlo Štart.

Môžem teda povedať jednu vec, ak je váš počítač považovaný za zastaraný, potom je samozrejme lepšie nainštalovať XP, a ak je novší, potom použite „sedem“alebo „osem“- výber je na vás.

Odporúča: