Microsoft Frontpage Ako Spôsob Vytvorenia Webovej Stránky

Obsah:

Microsoft Frontpage Ako Spôsob Vytvorenia Webovej Stránky
Microsoft Frontpage Ako Spôsob Vytvorenia Webovej Stránky

Video: Microsoft Frontpage Ako Spôsob Vytvorenia Webovej Stránky

Video: Microsoft Frontpage Ako Spôsob Vytvorenia Webovej Stránky
Video: Création des sites web microsoft FrontPage 2003 2024, Apríl
Anonim

Ak si chcete vytvoriť svoju webovú stránku dnes, nie je vôbec potrebné poznať programovacie jazyky alebo špeciálne technické zručnosti. Pomocou programu FrontPage zo sady Microsoft Office môžete rýchlo vytvoriť veľmi kvalitný web, ktorý po umiestnení na server bude mať dobrú funkčnosť.

Microsoft Frontpage ako spôsob vytvorenia webovej stránky
Microsoft Frontpage ako spôsob vytvorenia webovej stránky

Nevyhnutné

Softvér FrontPage

Inštrukcie

Krok 1

Tento program bol neustále zahrnutý do balíka Microsoft Office vrátane verzie 2003 s vydaním nových verzií (2007 a 2010) a bol nahradený programami Microsoft Expression Web a Microsoft Office SharePoint Designer. Ak nemáte FrontPage, musíte spustiť inštalačný disk alebo jeho distribúciu z pevného disku. V možnostiach vyberte položku Microsoft FrontPage a kliknite na tlačidlo Inštalovať.

Krok 2

Po spustení programu začnite vytvárať svoju vlastnú webovú stránku, takzvanú stránku. Hlavná stránka by mala byť hlavnou stránkou, považuje sa tiež za prvú stránku. Vyberte potrebné prvky na paneli nástrojov a presuňte ich do formulára na vytvorenie stránky (ponuky, bočné stĺpce, textové vložky). Ak ešte neviete, aký bude váš web, odporúča sa použiť hotové šablóny. S ich pomocou získa váš projekt prvú „tvár“.

Krok 3

Obrázky šablón nájdete v sekcii „Ďalšie šablóny stránky“. Skontrolujte ich a kliknutím na šablónu aplikujte nový vzhľad na svoje stránky. Potom je možné ľubovoľný prvok nahradiť vhodným vrátane farby, veľkosti a umiestnenia.

Krok 4

Okrem existujúcich šablón ale máte možnosť použiť aj uložené kópie stránok. Urobíte to tak, že internetovú stránku uložíte na pevný disk pomocou prehliadača Internet Explorer, pretože FrontPage používa tento engine prehľadávača. A v editore kliknite na „Vytvoriť z existujúcej webovej stránky“, zadajte cestu a pokračujte v úprave prvkov.

Krok 5

Ak chcete vytvoriť niekoľko ďalších vnorených stránok, musíte kliknúť na hornú ponuku „Súbor“a zvoliť položku „Nové“. Potom choďte do sekcie „Ďalšie šablóny webov“a kliknite na položku „Prázdny web“. V okne, ktoré sa otvorí, kliknite na tlačidlo „Nová stránka“. Ak chcete upraviť novú stránku, dvakrát kliknite na jej názov.

Krok 6

Ak chcete umiestniť projekt na hostiteľský program, uložte ho na pevný disk. Použite prijaté súbory na serveri.

Odporúča: