Ako Spustiť Defragmentáciu

Obsah:

Ako Spustiť Defragmentáciu
Ako Spustiť Defragmentáciu

Video: Ako Spustiť Defragmentáciu

Video: Ako Spustiť Defragmentáciu
Video: ТАБС - ВРАГИ ЗА НАМИ СЛЕДЯТ! Угарные сражения! Totally Accurate Battle Simulator (TABS) 2024, Apríl
Anonim

Defragmentácia disku aktualizuje logickú štruktúru diskového priestoru takým spôsobom, že zápis jedného súboru zaberá súvislú postupnosť klastrov. Zatiaľ čo zvyčajne sa pri dlhodobej prevádzke systému časti súborov nachádzajú na rôznych miestach na fyzickom médiu. Toto prerozdelenie vykonané akýmkoľvek pomocným programom na defragmentáciu nielen zefektívňuje logickú štruktúru disku, ale tiež výrazne urýchľuje činnosť celého systému. Čítanie a zápis súborov v prípade fragmentovaného disku je koniec koncov veľmi pomalý. Preto je vhodné logické oddiely systému pravidelne defragmentovať.

Ako spustiť defragmentáciu
Ako spustiť defragmentáciu

Inštrukcie

Krok 1

Spustite obslužnú aplikáciu defragmentácie disku. Za týmto účelom otvorte v hlavnej ponuke systému, ktorá sa volá tlačidlom „Štart“, tieto položky: „Všetky programy“- „Štandardné“- „Systémové nástroje“- „Defragmentácia disku“. Otvorí sa okno programu, kde môžete analyzovať disk alebo spustiť defragmentáciu.

Krok 2

Túto utilitu je možné spustiť iným spôsobom. Ak to chcete urobiť, otvorte okno „Tento počítač“spustením odkazu na ploche alebo z ponuky tlačidla „Štart“. Potom pomocou myši vyberte ľubovoľný logický disk, vyvolajte jeho kontextovú ponuku a vyberte položku „Vlastnosti“. V novom okne prejdite na kartu „Služba“a v sekcii „Defragmentácia disku“kliknite na tlačidlo „Defragmentovať“. Systém spustí štandardné okno aplikácie pomocného programu.

Krok 3

V tomto okne sa v hornej časti nachádza prvok, ktorý predstavuje zoznam všetkých oblastí pevných diskov pripojených k počítaču. Ďalej sú uvedené prvky grafického vyhodnotenia použitého kapacitného priestoru. Zobrazujú umiestnenie súborov pred a po defragmentácii disku.

Krok 4

Vyberte požadovaný defragmentačný disk zo zoznamu logických oddielov. Kliknite na tlačidlo Defragmentovať v dolnej časti okna. Systém spustí defragmentáciu vybraného disku, pričom tento proces graficky zobrazí vo vyhodnocovacích blokoch. Celý proces prenosu častí súborov na jedno miesto teda možno sledovať, keď je obslužný program spustený.

Krok 5

Po dokončení práce aplikácia zobrazí zodpovedajúcu správu na obrazovke. Váš disk je teraz defragmentovaný.

Odporúča: