Ako Vytvoriť Bootovací Obraz

Obsah:

Ako Vytvoriť Bootovací Obraz
Ako Vytvoriť Bootovací Obraz

Video: Ako Vytvoriť Bootovací Obraz

Video: Ako Vytvoriť Bootovací Obraz
Video: Jak vytvořit bootovací flash disk Mac OS X 2024, Smieť
Anonim

Zavádzací obraz je virtuálna kópia disku CD s programami alebo hrami. Rozbalený disk sa líši iba v tom, že inštalačné súbory, ktoré sa nazývajú distribúcie, sú uložené v jednom súbore vo formáte „ISO“.

Ako vytvoriť bootovací obraz
Ako vytvoriť bootovací obraz

Nevyhnutné

Nástroje UltraISO a Daemon

Inštrukcie

Krok 1

V prvom kroku si treba uvedomiť, že na čítanie zavádzacích obrázkov je potrebný virtuálny disk CD / DVD-ROM. Pre jeho inštaláciu si stačí stiahnuť sharewarový program Daemon Tools z Internetu. Je to dobré, pretože jeho bezplatné funkcie stačia na pripojenie virtuálnych bootovacích diskov. Po nainštalovaní programu musíte reštartovať počítač.

Krok 2

Na vytváranie bootovacích obrazov je tiež potrebný špeciálny softvér. Existuje veľa takýchto programov, napríklad „Nero“alebo „Ashampoo“, ale najjednoduchší z nich, a zároveň bezplatný, je „UltraISO“. Program umožňuje vytvoriť súbor „ISO“- tj. bootovací obraz z disku, ktorý je momentálne na disku CD / DVR-ROM počítača (kópia existujúceho disku), alebo umožňuje vytvoriť rovnaký obraz z priečinka so súbormi skopírovanými z disku.

Krok 3

Ak potrebujete rozbaliť a napáliť výsledný súbor ISO na prázdny disk, použite rovnaký „UltraISO“. Vyberte možnosť „Napáliť disk zo súboru“a vyhľadajte súbor s obrázkom ISO. A ak chcete na svojom počítači spustiť virtuálny disk, po vybratí fyzického disku spustite program „Daemon Tools“, ktorý sa zobrazí v lište hodín na paneli nástrojov systému Windows. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a v kontextovej ponuke vyhľadajte položku „Mount Image“. Kliknite a vyberte súbor s bootovacím obrazom pomocou prieskumníka. Po tejto operácii prejdite na „Tento počítač“a uvidíte nové CD / DVD-ROM s virtuálnym diskom.

Odporúča: