Ako Aktivovať USB Flash Disk

Obsah:

Ako Aktivovať USB Flash Disk
Ako Aktivovať USB Flash Disk

Video: Ako Aktivovať USB Flash Disk

Video: Ako Aktivovať USB Flash Disk
Video: Аппаратный ремонт флешки с сохранением информации 2024, Smieť
Anonim

Existujú situácie, keď operačný systém už nerozpozná kód jednotky flash. Môže to byť z rôznych dôvodov. Používateľ pravdepodobne zanedbal funkciu Bezpečné odstránenie hardvéru alebo už nemusí byť detekovaný po vírusovej infekcii. Ak chcete vyriešiť tento problém, môžete sa pokúsiť obnoviť aktívny oddiel jednotky flash.

Ako aktivovať USB flash disk
Ako aktivovať USB flash disk

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - USB;
  • - súbor XG.bsf pre jednotku flash;
  • - program UltraISO;
  • - bootloader Grub4dos;
  • - program Grubinst.exe.

Inštrukcie

Krok 1

Vložte USB kľúč do počítača. Potom si stiahnite malý program mFormat z Internetu. Naštartujte to. V hlavnom menu programu zvoľte Selected Partition, potom - USB flash disk, s ktorým budete pracovať. Potom vyberte možnosť Formátovať. Teraz kliknite na parameter Celý a kliknite na Štart. Počkajte na dokončenie operácie.

Krok 2

Odpojte jednotku USB flash od počítača a ihneď ju vložte späť. Potom kliknite na „Formátovať zariadenie“. Vyberte systém súborov FAT, nezamieňajte ho so systémom súborov FAT 32. Potom je všetko celkom jednoduché. Postupujte podľa pokynov. Na konci operácie bude jednotka flash opäť aktívna.

Krok 3

Môžete tiež použiť túto metódu. Skôr ako začnete, musíte si stiahnuť súbor bootovacieho sektora pre svoju jednotku flash, konkrétne súbor XG.bsf. Potom tento súbor uložte do ľubovoľného priečinka na pevnom disku.

Krok 4

Stiahnite si program UltraISO z Internetu a nainštalujte ho do svojho počítača. Spustite program. V jeho hlavnej ponuke vyberte možnosť „Boot“a potom - možnosť „Vypáliť obraz disku“. V ďalšom okne vyberte položku Disk Drive (Disková jednotka) a potom USB flash disk. Ďalej kliknite na možnosť Xprees. Zobrazí sa ďalšie menu. V tejto ponuke vyberte možnosť Obnoviť sektor disku Bott a zadajte cestu k priečinku, do ktorého ste uložili stiahnutý súbor XG.bsf. Potom kliknite na tlačidlo OK.

Krok 5

Teraz by ste si mali stiahnuť bootloader s názvom Grub4dos. Tento súbor nájdete na internete. Uložte bootloader do ľubovoľného priečinka. Potom si stiahnite program Grubinst.exe. Naštartujte to.

Krok 6

Po spustení programu Grubinst.exe v hlavnej ponuke vyberte jednotku USB flash a kliknite na tlačidlo Prehľadávať vedľa parametra Súbor. Teraz zadajte cestu k súboru zavádzača Grub4dos a potom v ponuke programu kliknite na položku Inštalovať. Počkajte na dokončenie inštalácie. Reštartujte počítač. Jednotka flash by teraz mala fungovať dobre.

Odporúča: