Ako Správne Písať Na Klávesnici

Obsah:

Ako Správne Písať Na Klávesnici
Ako Správne Písať Na Klávesnici

Video: Ako Správne Písať Na Klávesnici

Video: Ako Správne Písať Na Klávesnici
Video: Psaní všemi deseti prsty prstoklad 2024, Smieť
Anonim

Vysoká rýchlosť tlače je nevyhnutnou kvalitou pre každého moderného človeka. Používanie klávesnice, ktorá bola predtým doménou profesionálnych písacích strojov a písacích strojov, je teraz dôležité pri písaní, odosielaní súkromných správ a výmene názorov v diskusiách na fórach a sociálnych sieťach. Rozsah aplikácií pre rýchlu tlač naslepo sa rozšíril, ale princíp zostal rovnaký.

Ako správne písať na klávesnici
Ako správne písať na klávesnici

Inštrukcie

Krok 1

Slepé písanie je stále založené na použití všetkých desiatich prstov. Táto metóda sa naučí ťažšie ako písanie dvoma alebo tromi prstami, ale výsledky sa oplatia. Na začiatok vložte prsty do pôvodnej polohy: prsty ľavej ruky od malého prsta po ukazovák na písmenách „f“, „s“, „v“, a “, prsty pravej ruky tiež z malíčka na klávesoch „g“, „d“, „l“, „O“. Palec na medzery.

Krok 2

Pozrite sa na ilustráciu, aby ste zistili, ktorým prstom je možné stlačiť určité klávesy. Ani jeden by nemal vstúpiť na „územie“toho druhého. Obmedzenie rozvinie motorickú pamäť prstov od samého začiatku. Postupom času budete môcť nájsť požadovaný kláves bez toho, aby ste sa dívali, a to jednoduchým pohybom prsta do požadovanej vzdialenosti.

Krok 3

Stiahnite si simulátor klávesnice. Nasledujte lekciu po lekcii, aby ste si precvičili pamäť prstov. Postupne komplikujte úlohy, vypisujte texty. Zvýšte úroveň a hlasitosť obtiažnosti. Snažte sa nepozerať na klávesnicu.

Krok 4

Cvičte pravidelne 20 - 30 minút denne. Konštantné krátkodobé sedenia sú prospešnejšie ako zriedkavé hodiny trvajúce sedenia.

Odporúča: