Ako Nastaviť čiarový Kód V 1C

Obsah:

Ako Nastaviť čiarový Kód V 1C
Ako Nastaviť čiarový Kód V 1C

Video: Ako Nastaviť čiarový Kód V 1C

Video: Ako Nastaviť čiarový Kód V 1C
Video: 1С. Наименования товаров, количество, цены, штрихкоды 2024, Apríl
Anonim

Čiarový kód je sled bielych a čiernych pruhov, ktorý zobrazuje konkrétne informácie. Je to jeden z najbežnejšie používaných identifikačných systémov používaných na celom svete. Kód má zvyčajne 13 číslic.

Ako nastaviť čiarový kód v 1C
Ako nastaviť čiarový kód v 1C

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - program 1C.

Inštrukcie

Krok 1

Stiahnite si špeciálne písmo na tlač čiarových kódov v 1C: Enterprise. Prejdete na odkaz https://www.buh-program.ru/component/option, com_docman / task, doc_download / gid, 45 / Itemid, 12 / a stiahnete si súbor Eangnivc.ttf. Potom ho skopírujte do štandardného priečinka s fontami operačného systému. Spravidla ide o adresár Windows / Fonts.

Krok 2

Ak je čiarový kód v systéme nainštalovaný, ale netlačí sa v programe, prejdite do adresára fontov. Nájdite tam tento súbor a dvakrát naň kliknite ľavým tlačidlom myši. Táto akcia ho aktivuje a umožní vám použiť čiarový kód v 1C.

Krok 3

Nainštalujte čiarový kód v konfigurácii „Obchod a sklad“. V takom prípade musíte použiť komponent ActiveBarcode. Prejdite do priečinka s databázou 1C: Enterprise, kde nájdete inštalačný súbor s názvom Barcod.ocx.

Krok 4

Skopírujte ho do priečinka C: / Windows / System32. Potom pomocou tlačidla „Štart“prejdite do hlavnej ponuky, kliknite na položku „Spustiť“. Do poľa zadajte nasledujúci príkaz: Regsvr32.exe C: /Windows/System32/barcode.ocx, kliknite na tlačidlo „OK“.

Krok 5

Nainštalujte 2D čiarový kód. Tento kód sa používa v programe „1C: Účtovníctvo“na tlač daňových priznaní. Prejdite na titulnú stránku, potom otvorte druhú kartu a začiarknite políčko „Tlačiť dvojrozmerný čiarový kód“.

Krok 6

Potom kliknite na tlačidlo „Tlačiť“, vyberte hodnotu „Tlačiť všetky listy“alebo „Zobraziť všetky listy“. Program vygeneruje súbor a potom ho prevedie na čiarový kód 2D. Rozdelí sa medzi listy vyhlásenia. Stiahnite si súbor tu: https://www.buh-program.ru/component/option, com_docman / task, doc_download / gid, 46 / Itemid, 12 /. Spustite Setup.barcodelib.exe ako správca.

Odporúča: