Ako Nainštalovať Windows Pre Netbook

Obsah:

Ako Nainštalovať Windows Pre Netbook
Ako Nainštalovať Windows Pre Netbook

Video: Ako Nainštalovať Windows Pre Netbook

Video: Ako Nainštalovať Windows Pre Netbook
Video: Ako nainštalovať Windows 7 z USB/DVD 2024, Apríl
Anonim

Hlavnou nevýhodou prenosných mobilných počítačov je nedostatok zabudovanej jednotky DVD. Inštalácia operačných systémov na netbooky sa vykonáva pomocou jednotky USB alebo externej jednotky.

Ako nainštalovať Windows pre netbook
Ako nainštalovať Windows pre netbook

Nevyhnutné

  • - DVD mechanika;
  • - úložisko USB;
  • - Windows bootovací disk.

Inštrukcie

Krok 1

Na vytvorenie disku USB s možnosťou viacerých spustení nie je potrebné používať ďalšie aplikácie. Nájdite počítač s jednotkou DVD a bootovacím diskom systému Windows Seven (Vista).

Krok 2

Zapnite zadaný počítač a prihláste sa do operačného systému pomocou konta správcu. Vložte inštalačný disk do jednotky. Otvorte ponuku Štart a prejdite do podponuky Spustiť. Rýchle spustenie zadaného okna sa vykoná súčasným stlačením klávesov Win a R.

Krok 3

Do nového poľa zadajte cmd a stlačením klávesu Enter otvorte konzolu Windows. Skontrolujte číslicu jednotky USB, pod ktorou ju systém zistil. Za týmto účelom zadajte príkazy diskpart a postupne vypisujte disk.

Krok 4

Teraz vyberte túto jednotku USB zadaním príkazu vyberte disk "číslo jednotky flash". Vyčistite oddiel napísaním príkazu clean. Vytvorte bootovateľný zväzok na tejto jednotke. Vykonáte to pomocou príkazu create partition primary.

Krok 5

Prejdite na obsah vytvoreného oddielu tak, že do konzoly zadáte výber oddielu 1. Pomocou možností active a formátu fs = ntfs aktivujte tento zväzok a naformátujte ho. Použite zmeny a ukončite režim diskpart. Vykonáte to tak, že postupne zadáte príkazy na priradenie a ukončenie.

Krok 6

Skopírujte bootovacie súbory z disku na USB kľúč. Do konzoly zadajte príkaz cd D: kde D je písmeno jednotky DVD. Zadajte boot cd, aby ste prešli do adresára s rovnakým názvom. Spustite program na spustenie zavádzacieho súboru zadaním súboru bootect.exe / nt60 G:. Prirodzene, v tomto príklade je G písmeno jednotky USB.

Krok 7

Otvorte správcu súborov, ako je Total Commander. Môžete tiež použiť štandardný Windows Explorer. Skopírujte celý obsah DVD na jednotku USB.

Krok 8

Reštartujte počítač a podržte kláves F12 (F8). Vyberte USB-HDD a nainštalujte operačný systém.

Odporúča: