Ako Nabootovať Počítač Z Disku

Obsah:

Ako Nabootovať Počítač Z Disku
Ako Nabootovať Počítač Z Disku

Video: Ako Nabootovať Počítač Z Disku

Video: Ako Nabootovať Počítač Z Disku
Video: Jak přesunout Windows z disku na disk? 2024, Apríl
Anonim

Je možné pracovať za počítačom bez zavedenia systému z pevného disku? Nemusíte ani hovoriť o tom, aké príležitosti sa otvárajú, ak pracujete na počítači, ktorý obchádza nainštalovaný systém. Toto bootovanie umožňuje vyliečenie počítača pred vírusmi, obnovenie systému súborov a ďalšie operácie s pevnými diskami. Ale aby ste získali prístup ku všetkým potrebným zariadeniam, musíte správne zaviesť počítač z disku.

Ako nabootovať počítač z disku
Ako nabootovať počítač z disku

Inštrukcie

Krok 1

Jednotky Multiboot sú veľmi pohodlným riešením, keď je potrebné zaviesť počítač z disku. Existuje veľa možností pre bootovacie disky, ktoré sa líšia v skupine predinštalovaných programov. Nazývajú sa „LiveCD“, čo znamená živé disky. Vyberte zostavu operačného systému, ktorá sa vám páči, vo formáte LiveCD a stiahnite si ju do svojho počítača.

Krok 2

Vybraná zostava operačného systému je súbor s príponou *.iso. Na prácu s takýmito súbormi je potrebný ďalší softvér. Pomocou programov na napaľovanie diskov, ako sú Nero, Ashampoo Burning Studio a ďalších, ktoré umožňujú napaľovanie obrázkov na médiá, napálime stiahnutý obrazový súbor na disk CD alebo DVD.

Krok 3

Reštartujte počítač a vstúpte do systému BIOS. Ponuku BIOS možno nazvať rôzne v závislosti od výrobcu, ale najčastejšie sa parameter, ktorý nás zaujíma, nachádza na karte „Pokročilé“. Z ďalších mien hľadáme položku „Boot up order“alebo iný podobný význam. Nainštalujte disk CD-ROM ako prvé bootovacie zariadenie („First Boot Up Device“), uložte zmeny a ukončite systém BIOS.

Krok 4

Vložte napálený disk do jednotky a bootujte z nej. Po zavedení systému z disku môžete začať diagnostikovať problémy pomocou programov predinštalovaných na disku LiveCD.

Odporúča: