Ako Nainštalovať Windows XP Na Prenosný Počítač Bez Disku

Obsah:

Ako Nainštalovať Windows XP Na Prenosný Počítač Bez Disku
Ako Nainštalovať Windows XP Na Prenosný Počítač Bez Disku

Video: Ako Nainštalovať Windows XP Na Prenosný Počítač Bez Disku

Video: Ako Nainštalovať Windows XP Na Prenosný Počítač Bez Disku
Video: Как установить Windows XP с флешки? 2024, Marec
Anonim

Existuje spôsob, ako nainštalovať operačný systém bez použitia disku. Je ideálny pre všetky netbooky, rovnako ako pre počítače a notebooky, ktoré nemajú disketovú jednotku.

Ako nainštalovať Windows XP na prenosný počítač bez disku
Ako nainštalovať Windows XP na prenosný počítač bez disku

Nevyhnutné

WinSetupFromUSB, Bootice

Inštrukcie

Krok 1

Aby ste však mohli nainštalovať operačný systém Windows XP pomocou jednotky USB flash ako hlavného média, nestačí len skopírovať všetky súbory z disku do tohto zariadenia. Je potrebné vytvoriť špeciálne bootovacie sektory, ktoré pomôžu prenosnému počítaču určiť účel jednotky flash.

Krok 2

Stiahnite si WinSetupFromUSB a vytvorte inštalačný flash disk. Nie je ťažké ho nájsť na internete ako voľné dielo. Táto pomôcka vám umožňuje automatizovať proces vytvárania jednotky USB flash pre inštaláciu systému Windows XP.

Krok 3

Pred spustením pomocného programu deaktivujte antivírusový softvér alebo do zoznamu vylúčení pridajte súbory.exe obsiahnuté v archíve.

Krok 4

Skopírujte všetky dôležité súbory z jednotky flash (ak existujú). Spustite program WinSetupFromUSB. V úplne prvom riadku vyberte jednotku USB flash, na ktorú chcete zapisovať archívy operačného systému.

Krok 5

Ďalej musíte vytvoriť bootovateľný oddiel na jednotke USB flash. Ako ukážkový program pre tento proces zvážte obslužný program Bootice. Spustite ho, vyberte svoju flash kartu a kliknite na tlačidlo Vykonať formátovanie.

Krok 6

V nasledujúcom okne vyberte tretiu položku USB-HDD režim (jedna oblasť) a kliknite na tlačidlo Ďalší krok. Z ponúkaných možností vyberte formát systému súborov. Lepšie je používať typy FAT32 alebo NTFS. Proces dokončíte niekoľkokrát stlačením tlačidla OK.

Krok 7

Zatvorte program Bootice a vráťte sa k predchádzajúcemu obslužnému programu. Nájdite ponuku Pridať na USB disk a aktivujte v nej prvý riadok. Zadajte umiestnenie súborov systému Windows. Môže to byť nerozbalený obraz systému.

Krok 8

Po dokončení tohto procesu skopírujte všetky súbory z obrázka na USB kľúč. Reštartujte počítač. Pri spustení stlačte tlačidlo F8 a vyberte jednotku USB flash ako hlavné zariadenie. V zobrazenej ponuke vyberte možnosť Prvá časť systému Windows XP.

Krok 9

Po prvom reštartovaní počítača počas inštalácie vyberte možnosť Second part of 2000 / XP.

Odporúča: