Ako čistiť DVD

Obsah:

Ako čistiť DVD
Ako čistiť DVD

Video: Ako čistiť DVD

Video: Ako čistiť DVD
Video: Ako napaľovať CD / DVD 2024, Marec
Anonim

DVD je veľmi pohodlný zdroj na ukladanie informácií. Informácie na diskoch DVD môžete tiež prepísať opakovane. Vyžaduje to však napaľovačku DVD a vhodný formát disku, pretože nie všetky disky DVD je možné zaznamenať viackrát. Disky, ktoré je možné zaznamenať a potom vymazať, sú vo formáte RW. Po vymazaní informácií je možné na tento disk zaznamenať nové informácie.

Ako čistiť DVD
Ako čistiť DVD

Nevyhnutné

Počítač, DVD, Ahead Nero, prístup na internet

Inštrukcie

Krok 1

Aby ste mohli vymazať informácie z diskov DVD-RW, musíte mať jednotku, ktorá podporuje zápis informácií na disky (DVD +/- RW). Budete tiež potrebovať špeciálny program na mazanie informácií z diskov. Pre dnešok je najpohodlnejším, pochopiteľným a funkčným programom Ahead Nero. Stiahnite si túto aplikáciu a nainštalujte ju do svojho počítača.

Krok 2

Po inštalácii Ahead Nero reštartujte počítač a spustite aplikáciu. Potom musíte v hornom okne programu zvoliť formát diskov, s ktorými bude pracovať. Kliknite na šípku v hornom okne programu. Z ponúkaných možností vyberte CD / DVD. Týmto spôsobom nemusíte prepínať medzi rôznymi formátmi diskov.

Krok 3

Teraz sa pozorne pozrite na rozhranie programu. K dispozícii je šesť hlavných parametrov. Kliknutím na jednu z nich sa ale otvorí okno s ďalšími príkazmi. Vyberte možnosť Rozšírené (najďalej z pravej strany). Zobrazia sa ďalšie možnosti pre tento príkaz. Teraz vložte disk DVD-RW, ktorý chcete vyčistiť, do optickej jednotky. Počkajte, kým sa disk neroztočí. Ak automatické spustenie disku fungovalo, zatvorte ho.

Krok 4

Teraz zvoľte funkciu „Erase DVD“. Zobrazí sa okno s varovaním, že tento proces vymaže všetky informácie na disku DVD-RW. Kliknite na OK a začne sa proces čistenia disku. Nevyberajte ho z optickej jednotky pred dokončením čistenia, pretože by to mohlo poškodiť disk DVD a následne znemožniť zápis údajov na disk.

Krok 5

Po dokončení procesu čistenia budete o tom informovaní v okne programu. DVD je teraz úplne vymazané a môžete na neho znova zapisovať a mazať informácie, čo môžete robiť opakovane.

Odporúča: