Ako Spustiť Počítač Z USB Flash Disku

Obsah:

Ako Spustiť Počítač Z USB Flash Disku
Ako Spustiť Počítač Z USB Flash Disku

Video: Ako Spustiť Počítač Z USB Flash Disku

Video: Ako Spustiť Počítač Z USB Flash Disku
Video: Jak nainstalovat Windows 10 z USB ?? [ 4K ] 2024, Smieť
Anonim

Okrem zavedenia z pevného disku a CD možno takmer akýkoľvek počítač spustiť z jednotky USB flash. Túto metódu zavádzania je možné použiť, keď je hlavný operačný systém napadnutý vírusom.

Ako spustiť počítač z USB flash disku
Ako spustiť počítač z USB flash disku

Je to nevyhnutné

Program a disk PEBuilder

Inštrukcie

Krok 1

Najprv musíte pripraviť jednotku USB flash, z ktorej sa bude počítač spúšťať. Jednotka flash musí mať objem najmenej 256 megabajtov. Na vytvorenie živej verzie systému Windows potrebujete program PEBuilder a disk obsahujúci distribučnú súpravu operačného systému. Po spustení programu vyberte v hlavnom okne cestu k disku s distribučnou súpravou. Program sám skopíruje všetky potrebné súbory a potrebné ovládače. Ak chcete, môžete do zostavy pridať ďalšie súbory, napríklad antivírusový softvér alebo softvér na napaľovanie diskov CD. Po rozhodnutí o zložení kompilácie kliknite na tlačidlo „Vytvoriť zostavu“. Zostava sa uloží do samostatného súboru.

Krok 2

Nainštalujte a spustite program PE2USB. Vložte USB kľúč. Vyberte cestu k vytvorenej zostave v hlavnom okne programu a kliknite na tlačidlo „Štart“. Windows Live sa zapíše na USB kľúč. Teraz z neho bude možné spustiť kópiu systému Windows, ktorý má veľmi obmedzenú funkčnosť, ale umožňuje vám riešiť problémy spojené s vírusmi a nesprávnym nastavením systému.

Krok 3

Vložte jednotku flash do USB portu, zapnite počítač a vstúpte do systému BIOS. V závislosti od modelu počítača sa systém BIOS zadáva stlačením jedného z funkčných klávesov (F1 - F12). V systéme BIOS vyhľadajte kartu „Možnosti spustenia“. Upravte poradie zavádzania tak, aby jednotka USB Flash bola prvou v poradí. Uložte zmeny a ukončite systém BIOS. Potom by sa mal systém Windows zaviesť z USB kľúča.

Odporúča: