Ako Vytvoriť Aktualizačný Server

Obsah:

Ako Vytvoriť Aktualizačný Server
Ako Vytvoriť Aktualizačný Server

Video: Ako Vytvoriť Aktualizačný Server

Video: Ako Vytvoriť Aktualizačný Server
Video: Ako VYTVORIŤ MINECRAFT SERVER pre kamarátov s PLUGINMI 2024, Smieť
Anonim

Aktualizačný server WSUS je mnohým správcom systému známy ako pohodlný a flexibilný spôsob centrálnej aktualizácie produktov spoločnosti Microsoft. S jeho pomocou môžete ovládať proces aktualizácie, zhromažďovať informácie o zabezpečení siete a šetriť prenos.

Ako vytvoriť aktualizačný server
Ako vytvoriť aktualizačný server

Je to nevyhnutné

počítač pripojený k internetu

Inštrukcie

Krok 1

Stiahnite si inštalačný súbor WSUSSetup_30SP1_x86.exe z webovej stránky spoločnosti Microsoft, aby ste vyvolali aktualizačný server. Naštartujte to. Vyberte jazyk sprievodcu, ak nebol vybraný automaticky. Potom vyberte režim inštalácie: úplná inštalácia aktualizačného servera s administračnou konzolou alebo iba administračná konzola. Pre počiatočnú inštaláciu alebo aktualizáciu servera vyberte prvú možnosť.

Krok 2

Počkajte, kým sa nedokončí analýza konfigurácie systému, a ak sa nájdu problémy, dokončí sa proces vytvárania aktualizačného servera a dostanete odporúčania na zmenu nastavení. Ak je všetko v poriadku, prijmite podmienky licenčnej zmluvy a potom určte, kam sa aktualizácie uložia: na lokálny disk alebo vždy, keď sa stiahnu zo servera Microsoft Updates. Začiarknite políčko vedľa položky Ukladať aktualizácie lokálne. Predvolene sa priečinok s aktualizáciami vytvára na systémovej jednotke (C: / WSUS). To je nepraktické, pretože voľné miesto nemusí byť k dispozícii v pravý čas. Vyberte priečinok na ukladanie aktualizácií umiestnený na inom disku alebo oddiele, do poľa nižšie zadajte cestu k tomuto priečinku.

Krok 3

Kliknite na tlačidlo „Ďalej“. V ďalšom kroku zvoľte, či budete používať internú databázu alebo sa budete pripájať k existujúcemu databázovému serveru. Interná databáza sa predvolene vytvorí na systémovej jednotke, takže je lepšie zvoliť iný priečinok na jej uloženie.

Krok 4

V dolnom poli zadajte nastavenia pre pripojenie k existujúcej databáze. Databáza nainštalovaná v lokálnom počítači bude detekovaná automaticky, vyberte ju v zozname „Existujúci databázový server v tomto počítači“.

Krok 5

Vyberte prepínač „Preferovaný web“pre web, na ktorom bude spustený WSUS. Môžete ponechať predvolené nastavenie „Použiť existujúci uzol“. V okne po nastavení skopírujte adresu, na ktorú sa budú klienti pripájať. Kliknite na tlačidlo „Ďalej“a počkajte na dokončenie inštalácie.

Odporúča: