Ako Nastaviť Proxy Server

Obsah:

Ako Nastaviť Proxy Server
Ako Nastaviť Proxy Server

Video: Ako Nastaviť Proxy Server

Video: Ako Nastaviť Proxy Server
Video: Пошаговая настройка прокси в Proxy Switcher 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete pracovať na internete, v niektorých prípadoch je potrebné nastaviť proxy server, čo je možné vykonať v ľubovoľnom prehľadávači, ktorý ste vybrali na surfovanie po internete. Používanie proxy servera je nevyhnutné pre počítače v lokálnej sieti, ktoré si chcú zabezpečiť neprerušovaný a bezpečný prístup k internetu. Pravidlá nastavenia servera proxy sa líšia v rôznych prehľadávačoch, ale možnosť tohto nastavenia je k dispozícii vo všetkých prehľadávačoch, populárnych aj zriedka používaných.

Ako nastaviť proxy server
Ako nastaviť proxy server

Inštrukcie

Krok 1

Ak používate Internet Explorer 5-6, spustite prehliadač a v ponuke otvorte kartu Nástroje. Vyberte časť „Možnosti Internetu“a potom otvorte kartu „Pripojenia“. Vyberte pripojenie, ktoré používate, a kliknite na tlačidlo „Nastavenia“, alebo vyberte „Nastavenia LAN“v časti „Nastavenia LAN“.

Krok 2

Začiarknite políčko Použiť server proxy. Vedľa poľa Adresa zadajte názov servera a do susedného poľa zadajte číslo portu proxy. Začiarknite políčko vedľa možnosti „Nepoužívať server proxy pre miestne adresy“. Kliknutím na tlačidlo OK použijete zmeny.

Krok 3

Vo verzii Netscape Navigator 6 alebo novšej konfigurujete proxy server tak, že otvoríte ponuku Úpravy a vyberiete sekciu predvoľby. Otvorte sekciu „Kategórie“a kliknite na položku „Rozšírené“. Uvidíte sekciu „Proxy proxy pripojení“. Nastavte manuálnu konfiguráciu a zadajte proxy servery a porty proxy servera do príslušných protokolov.

Krok 4

Ak používate prehliadač Opera, otvorte ponuku Súbor a potom otvorte Nastavenia. Uvidíte sekciu „Kategórie“a medzi nimi vyberte možnosť „Pripojenia“. Kliknite na „Proxy servery“a potom zadajte vhodný proxy server a port pre každý protokol. Zaškrtnutím políčok pri protokolech HTTP a HTTPS povolíte používanie serverov proxy.

Krok 5

V prehliadači Mozilla Firefox otvorte ponuku Nástroje a vyberte sekciu Možnosti. Potom na karte „Všeobecné“vyberte „Nastavenia pripojenia“a potom kliknite na tlačidlo „Ručné nastavenie servera proxy“. V okne, ktoré sa otvorí, zadajte názov servera a potom číslo portu proxy. Uplatnite zmeny kliknutím na OK.

Odporúča: