Ako Aktualizovať Antivírus Doctor Web

Obsah:

Ako Aktualizovať Antivírus Doctor Web
Ako Aktualizovať Antivírus Doctor Web

Video: Ako Aktualizovať Antivírus Doctor Web

Video: Ako Aktualizovať Antivírus Doctor Web
Video: Dr Web Cureit как скачать, настроить, проверить на вирусы? 2024, Smieť
Anonim

Dr. Web je jedným z najslávnejších antivírusových programov. Jeho nepochybnou výhodou je, že si prácu tohto antivírusu nevšimnete, kým nezistí skutočne vážnu hrozbu. Pre spoľahlivé fungovanie aplikácie musíte nakonfigurovať aktualizáciu antivírusovej databázy.

Ako aktualizovať antivírus Doctor Web
Ako aktualizovať antivírus Doctor Web

Inštrukcie

Krok 1

Aby mohol antivírus s istotou detekovať trójske kone a iný nežiaduci softvér, je potrebné antivírusové databázy aktualizovať včas. Metóda konfigurácie závisí od verzie antivírusu, ktorú používate. V starších verziách, napríklad v piatej, musíte pri konfigurácii automatických aktualizácií ručne určiť cestu k antivírusovým databázam.

Krok 2

Pravým tlačidlom myši kliknite na zelenú ikonu programu na systémovej lište a vyberte možnosť „Aktualizovať“. V okne, ktoré sa otvorí, vyberte „Nastavenia“a zadajte cestu k serveru s antivírusovými databázami pre piatu verziu: https://download.drweb.com/bases/500/. Čas automatickej aktualizácie môžete určiť v príslušnej časti ponuky programu.

Krok 3

Pre verzie Doctor Web od šiestej a vyššej nemusíte zadávať cestu k serveru, aktualizácia je automatická. Je len potrebné nastaviť čas aktualizácie - raz za hodinu, niekoľko hodín alebo denne.

Krok 4

V prípade, že použijete licenčný kľúč, s aktualizáciou antivírusových databáz zvyčajne nie sú žiadne problémy. Ale veľa používateľov používa kľúčové súbory nájdené na internete, väčšina z týchto súborov je na čiernej listine a neumožňuje ich aktualizáciu. Riešením môže byť dočasné použitie kľúčov denníka. Toto sú úplne legálne kľúče poskytované čitateľom počítačových časopisov. Ich doba platnosti je jeden alebo dva mesiace, tentoraz je dosť na zakúpenie nového súboru s kľúčmi.

Krok 5

Ak nechcete používať kľúče denníka, môžete antivírusové databázy aktualizovať manuálne. Najskôr si stiahnite databázy, ktoré potrebujete. Najnovšiu siedmu verziu aplikácie Doctor Web nájdete tu: https://download.drweb.com/bases/700/. Stiahnuté súbory musia byť rozbalené v priečinku s databázami. Ak pracujete so systémom Windows XP, najskôr zapnite zobrazenie skrytých priečinkov: „Štart“- „Ovládací panel“- „Možnosti priečinka“- „Zobraziť“. Začiarknite políčko „Zobraziť skryté priečinky a súbory“.

Krok 6

Teraz otvorte jednotku, na ktorej máte nainštalovaný systém Windows, potom priečinok Dokumenty a nastavenia - Všetci používatelia - Údaje aplikácií - Doktor Web - Základy. Zakážte antivírusovú sebaobranu. Skopírujte stiahnuté súbory do základne a potom ich rozbaľte v rovnakom priečinku. Môžete odstrániť už nepotrebný archív. Reštartujte počítač. Ak používate Windows 7, potom v tomto OS je cesta k priečinku s databázou nasledovná: Disk s Windows - ProgramData - Doctor Web - Základy.

Odporúča: