Ako čistiť Trysky Na Tlačiarni

Obsah:

Ako čistiť Trysky Na Tlačiarni
Ako čistiť Trysky Na Tlačiarni

Video: Ako čistiť Trysky Na Tlačiarni

Video: Ako čistiť Trysky Na Tlačiarni
Video: Realtime Technologies - ako čistiť AKIMist trysky? 2024, Smieť
Anonim

Keď je tlačiareň alebo jej kazeta dlhší čas nečinná, hlavy kazety, respektíve ich trysky, majú tendenciu vyschnúť. To znemožňuje tlač s takouto kazetou. V takom prípade je jediným východiskom čistenie dýz patróny. Zariadenie značky Epson bolo brané ako testovacia tlačiareň. Môže sa použiť akýkoľvek typ náplne (kapilárna a penová).

Ako čistiť trysky na tlačiarni
Ako čistiť trysky na tlačiarni

Je to nevyhnutné

Tlačiareň, reanimačná tekutina

Inštrukcie

Krok 1

Hneď by som rád poznamenal, že všetky činnosti súvisiace s čistením trysiek sa musia vykonávať iba vtedy, keď je tlačiareň vypnutá. Ak sú pri tlači textu na hárok viditeľné iba slabé výtlačky alebo pruhy, musíte použiť náhradnú kazetu, ktorá má rovnakú hladinu atramentu. Táto náplň musí byť naplnená resuscitačnou tekutinou. Vložte ju do tlačiarne a potom ju zapnite.

Krok 2

Využite funkciu čistenia trysiek pomocou ovládača Epson. Po 2 hodinách prestávky skúste vytlačiť stránku, aby tekutina nahradila atrament v tryske tlačovej hlavy. Nechajte tlačiareň takto sedieť cez noc.

Krok 3

Ráno čistenie zopakujte pomocou ovládača tlačiarne. Nechajte tlačiareň ešte niekoľko hodín na pokoji a potom ju znova vyčistite.

Krok 4

Po 2-hodinovom intervale vymeňte kazetu za starú a vyčistite trysky tlačiarne. Potom môžete bezpečne vytlačiť viac listov. Ak nenastali viditeľné zmeny, kazetu už nie je možné obnoviť. Keď sa objavia zmeny, môžete zopakovať vyššie uvedený postup a konsolidovať tak výsledok.

Krok 5

Stojí za zmienku, že pri prvom doplňovaní náplne pomocou kvapaliny reanimátora sa v nádobke náplne získa kombinácia farby a tejto kvapaliny. Na odstránenie atramentu z kazety je potrebné kazetu vyprázdniť a znovu naplniť resuscitačnou kvapalinou.

Odporúča: