Ako čistiť Guľatinu

Obsah:

Ako čistiť Guľatinu
Ako čistiť Guľatinu

Video: Ako čistiť Guľatinu

Video: Ako čistiť Guľatinu
Video: 1 Deň ako... Čistič WC [epi15] 2024, Apríl
Anonim

Dnes operačné systémy zahŕňajú špeciálne služby, pomocou ktorých môžu aplikačné a systémové programy ukladať údaje o svojej práci do špeciálnych protokolov. Tieto protokoly sa nazývajú protokoly. Z bezpečnostných dôvodov alebo z dôvodu úspory miesta na disku je niekedy potrebné protokoly vyčistiť.

Ako čistiť guľatinu
Ako čistiť guľatinu

Je to nevyhnutné

práva správcu alebo root na lokálnom počítači

Inštrukcie

Krok 1

Vyberte oblasť protokolu Windows, ktorá sa má vyčistiť. Kliknite na ikonu „Tento počítač“na pracovnej ploche a z kontextovej ponuky vyberte možnosť „Spravovať …“. Alebo aktivujte skratku „Správa počítača“umiestnenú v priečinku „Nástroje na správu“(môžete na ňu prejsť z okna „Ovládací panel“, ktoré sa otvorí pomocou príslušnej položky v časti „Nastavenia“ponuky „Štart“).. Spustí sa konzola MMC.

V strome Správa počítača (lokálne) rozbaľte Nástroje a prehliadač udalostí. Zvýraznite vnorené položky a zobrazte denníky. Určte, ktoré oddiely musíte vyčistiť.

Ako čistiť guľatinu
Ako čistiť guľatinu

Krok 2

Čisté protokoly systému Windows. Zvýraznite jednu z položiek v kategórii Prehliadač udalostí vybraných v prvom kroku. Kliknite na ňu ľavým tlačidlom myši. Rozbaľte sekciu „Akcia“v hlavnej ponuke aplikácií alebo otvorte kontextovú ponuku prvku kliknutím pravým tlačidlom myši. Vyberte možnosť „Vymazať všetky udalosti“. Zobrazí sa výzva na predbežné uloženie odstránených údajov. V prípade potreby kliknite na tlačidlo Áno a uložte udalosti do externého súboru denníka. Potom sa protokoly vymažú.

Ako čistiť guľatinu
Ako čistiť guľatinu

Krok 3

V operačných systémoch Linux alebo FreeBSD vyhľadajte súbory denníka udržiavané službou syslogd, ktoré chcete odstrániť. Otvorte súbor /etc/syslog.conf. Skontrolujte to. Získajte cesty k súborom protokolov požadovaných podsystémov alebo aplikácií.

Ako čistiť guľatinu
Ako čistiť guľatinu

Krok 4

Zastavte službu syslogd. Spustite reláciu root. Ak to chcete urobiť, prepnite na textovú konzolu alebo spustite emulátor terminálu. Prihláste sa pomocou poverení root alebo začnite reláciu pomocou su. Spustite príkaz v konzole:

služba syslogd stop

Počkajte, kým sa služba zastaví.

Ako čistiť guľatinu
Ako čistiť guľatinu

Krok 5

Vyčistite guľatinu. Príkazom redirection prepíšete obsah súborov denníka nájdených v treťom kroku údajmi nulovej dĺžky. Napríklad ak chcete vymazať súbor / var / log / syslog / messages, spustite príkaz:

/ var / log / syslog / správy

Spustite službu syslogd príkazom:

spustenie služby syslogd

Počkajte na koniec procesu spustenia služby.

Odporúča: