Prečo Jednotka DVD RW Nebude čítať Disky DVD

Obsah:

Prečo Jednotka DVD RW Nebude čítať Disky DVD
Prečo Jednotka DVD RW Nebude čítať Disky DVD

Video: Prečo Jednotka DVD RW Nebude čítať Disky DVD

Video: Prečo Jednotka DVD RW Nebude čítať Disky DVD
Video: Разборка и чистка привода DVD RW (Если не читаются диски) 2024, Apríl
Anonim

Jeden z najpopulárnejších problémov používateľov PC je spojený s jednotkou DVD RW. Ak prestal pracovať tak, ako má, nemali by ste sa trápiť a ísť do nového, najskôr však musíte pochopiť dôvod.

Prečo jednotka DVD RW nebude čítať disky DVD
Prečo jednotka DVD RW nebude čítať disky DVD

Po prvé, ak sa užívateľ stretne s podobným problémom, mal by skontrolovať, či vôbec číta disky, alebo iba niektoré. Ak stále číta niektorú časť diskov, problém s najväčšou pravdepodobnosťou spočíva v softvéri použitom v počítači. Ak nečíta disky vôbec, problém pravdepodobne spočíva v samotnej jednotke. Mali by ste pamätať na to, ktorých manažérov virtuálnych diskov ste nedávno použili. Docela často sa tento druh poruchy vyskytuje v dôsledku interných konfliktov s programami ako Daemon Tools, Alkohol 120% alebo dokonca Nero. Riešenie tohto problému je celkom jednoduché - stačí týchto manažérov odstrániť a preinštalovať disk DVD do príslušnej jednotky.

Porucha vodičov

Ak problém stále pretrváva, mali by ste skontrolovať, či ovládače optickej jednotky fungujú správne. Ak to chcete urobiť, musíte prejsť na "Ovládací panel" a zvoliť položku "Systém", kde sa nachádza "Správca zariadení". V poli „Jednotky DVD a CD-ROM“odstráňte všetky virtuálne jednotky a reštartujte počítač. Potom prejdite do ponuky „Zobraziť“a vyberte možnosť „Zobraziť skryté zariadenia“. Vo vetve zariadenia nájdite ovládač „SPTD“vo vetve „Ovládače zariadenia, ktoré nie je možné konfigurovať“, odstráňte ovládač a reštartujte počítač a skontrolujte funkčnosť zariadenia.

Problém je v slučkách

V niektorých prípadoch môže problém spočívať v kábloch IDE a SATA, ktoré vedú z optickej jednotky k základnej doske. Používateľovi stačí pripojiť ďalší plochý kábel a skontrolovať funkčnosť disku. Prípadne môžete plochý kábel jednoducho zapojiť do iného konektora na základnej doske. Nebude nadbytočné kupovať špeciálne CD na čistenie laserovej hlavy. Našťastie je to lacné (asi 150 - 200 rubľov), ale pomôže vyriešiť urgentný problém, ak spočíva práve v kontaminácii laserovej hlavy. Samozrejme, vždy si to môžete vyčistiť sami. Aby ste to dosiahli, musíte jednotku vypnúť a odstrániť z nej kryt, potom laser jemne utrieť vatovým tampónom. Stojí za zmienku, že v žiadnom prípade nesmiete na čistenie hlavy používať acetón, alkohol alebo iné agresívne kvapaliny, pretože v takom prípade jednoducho stratíte vedenie vozidla. Lepšie len vodu na to nenájdete nič. Pri pripájaní jednotky navyše buďte ostražití a pozorní, pretože nesprávne nainštalovaný plochý kábel vás môže tiež pripraviť o jednotku.

Odporúča: