Čo Je Microsoft Silverlight

Obsah:

Čo Je Microsoft Silverlight
Čo Je Microsoft Silverlight

Video: Čo Je Microsoft Silverlight

Video: Čo Je Microsoft Silverlight
Video: Установка Microsoft Silverlight 2024, Apríl
Anonim

Microsoft Silverlight je softvérová platforma, ktorá sa distribuuje ako doplnok pre prehliadač a umožňuje vám spúšťať audio, videoklipy, ako aj animácie a vektorovú grafiku na webových stránkach, na ktorých je táto technológia implementovaná.

Čo je Microsoft Silverlight
Čo je Microsoft Silverlight

Aplikácia Silverlight

Spoločnosť Silverlight je zodpovedná za zobrazovanie grafiky a obrázkov v prehliadači používateľa a poskytuje implementáciu technológie na zobrazovanie aktívneho obsahu. Platforma sa tiež široko používa na vytváranie widgetov pre systémy Windows Vista a Windows Sidebar.

Táto technológia implementuje prehrávanie formátov WMA, WMV a MP3, ale nepotrebuje od používateľa inštalovať ďalšie moduly, pretože bola implementovaná v rozšírení Windows Media Player. Silverlight je na internete široko používaný z dôvodu veľkého množstva možných nástrojov na prácu s rozhraním, ktoré rozširujú možnosti používateľa a webového vývojára.

Silverlght je možné písať v akomkoľvek jazyku z. NET frameworku.

Silverlight je alternatívny spôsob vytvárania živého obsahu na webových stránkach. Okrem tohto riešenia od spoločnosti Microsoft sú na internete veľmi rozšírené technológie ako Adobe Flash, HTML 5 a JavaFX.

Inštalácia programu Silverlight pre používateľa

K dnešnému dňu je najnovšou verziou modulu Silverlight 5, ktorý je k dispozícii na oficiálnych webových stránkach projektu vytvoreného spoločnosťou Microsoft. Prejdite na webovú stránku spoločnosti v sekcii na stiahnutie doplnku pomocou prehliadača, ktorý používate. Kliknite na odkaz Prevziať teraz a počkajte, kým sa inštalačný súbor nedokončí sťahovanie.

Aplikáciu Silverlight podporujú všetky moderné operačné systémy Windows a MacOS pre stolné počítače.

Spustite stiahnutý súbor a v okne, ktoré sa zobrazí, kliknite na tlačidlo „Inštalovať teraz“, čím spustíte inštaláciu produktu. Zatvorte programy, ktoré používate na prácu s internetom, a počkajte na ukončenie operácie rozbaľovania súborov. Po dokončení inštalácie dostanete na obrazovke upozornenie. Kliknite na tlačidlo „Zavrieť“a spustite internetový prehliadač. Teraz môžete prehrávať obsah na webových stránkach, ktoré používajú túto technológiu zobrazovania obsahu.

Nevýhody technológie

K dispozícii je tiež verzia Silverlight pre telefóny založené na systéme Windows Phone. Silverlight však nie je k dispozícii pre platformy Android a iOS, takže táto technológia nie je k dispozícii pre takmer všetky mobilné platformy. To znamená, že aplikácie na ňom napísané sú k dispozícii iba používateľom počítačov.

Medzi nevýhody tejto technológie patrí nemožnosť plug-inu pracovať s inými systémami ako Windows a OS X. Rovnako sa program napísaný v Silverlight nespustí, ak používateľ nemá internetové pripojenie.

Odporúča: