Ako Vložiť Snímku Obrazovky

Obsah:

Ako Vložiť Snímku Obrazovky
Ako Vložiť Snímku Obrazovky

Video: Ako Vložiť Snímku Obrazovky

Video: Ako Vložiť Snímku Obrazovky
Video: Jak vložit snímek obrazovky 2024, Apríl
Anonim

Najčastejšie sa snímka obrazovky - snímka obrazovky - slúži na zobrazenie niekomu inému. To je niekedy nevyhnutné v prípadoch, keď adresát nevidí, čo sa deje na obrazovke tohto počítača. Práca so snímkami obrazovky zvyčajne pozostáva z dvoch etáp. Účelom prvej je vytvoriť snímku obrazovky a druhou ukázať ju príjemcovi. Zatiaľ čo problém prvého stupňa je možné vyriešiť jednoduchým stlačením klávesu Print Screen, riešenie druhého stupňa závisí od softvéru použitého na komunikáciu s adresátom.

Ako vložiť snímku obrazovky
Ako vložiť snímku obrazovky

Inštrukcie

Krok 1

Vložte snímku obrazovky do schránky operačného systému - stlačte kláves Print Screen.

Krok 2

Ak potrebujete vložiť snímku obrazovky do textového dokumentu a máte možnosť použiť program Microsoft Office Word, postup bude veľmi jednoduchý. Po spustení programu a načítaní požadovaného dokumentu umiestnite kurzor na umiestnenie budúceho umiestnenia snímky obrazovky. Potom použite operáciu vloženia: vyberte takúto položku v kontextovej ponuke alebo stlačte kombináciu klávesov Ctrl + V. Po vložení je možné snímku obrazovky upraviť na veľkosť dokumentu pomocou nástrojov doplnku „Práca s obrázkami: Formát“tab.

Krok 3

Ak chcete vložiť snímku obrazovky do príspevkov na webových fórach, blogoch, stránkach sociálnych sietí alebo v akýchkoľvek iných internetových zdrojoch, budete ju musieť uložiť do súboru. Word s tým nepomôže, pretože formát dokumentu, ktorý uloží, sa na webovej stránke nezobrazí ako obrázok. Použite napríklad štandardný grafický editor z Windows - MS Paint. Vyhľadajte odkaz na jeho spustenie v hlavnej ponuke OS a otvorte aplikáciu. Týmto sa automaticky vytvorí prázdny dokument. Stlačte kombináciu klávesov Ctrl + V a snímka z pamäte sa vloží do dokumentu.

Krok 4

Pomocou „klávesových skratiek“Ctrl + S otvorte dialógové okno na uloženie súboru a v poli „Typ súboru“vyberte JPEG,.

Krok 5

Priložte súbor snímky obrazovky k svojej správe. Poradie akcií na rôznych webových prostriedkoch môže byť rovnaké alebo odlišné v závislosti od toho, aké skripty sa používajú na týchto stránkach. Napríklad na sociálnu sieť Vkontakte vložíte snímku obrazovky kliknutím na odkaz „Priložiť“pod pravým okrajom vstupného poľa správy. V rozbaľovacom zozname vyberte položku „Fotografia“a v otvorenom samostatnom okne kliknite na tlačidlo „Prehľadávať“. Spustí sa štandardné dialógové okno na vyhľadanie súboru v počítači Nájdite snímku obrazovky, ktorú ste práve vytvorili, vyberte ju a kliknite na tlačidlo Otvoriť. Potom sa pod písanou správou zobrazí zmenšený obrázok ukážky, ktorý môžete odoslať.

Odporúča: