Ako Urobiť Snímku Obrazovky Obrazovky Počítača

Obsah:

Ako Urobiť Snímku Obrazovky Obrazovky Počítača
Ako Urobiť Snímku Obrazovky Obrazovky Počítača

Video: Ako Urobiť Snímku Obrazovky Obrazovky Počítača

Video: Ako Urobiť Snímku Obrazovky Obrazovky Počítača
Video: Jak udělat screenshot na PC (2020) 2024, Apríl
Anonim

Používatelia často musia urobiť snímku obrazovky na počítači, aby si obrázok uložili pre svoje potreby, alebo ho mohli poslať inej osobe. Môžete urobiť snímku obrazovky pomocou vstavaných funkcií aj pomocou ďalších programov.

ako urobiť snímku obrazovky na počítači
ako urobiť snímku obrazovky na počítači

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete vytvoriť obrazovku, stlačte na klávesnici klávesu PrtSc SysRq. Nájdete ju na pravej strane klávesnice v najvyššom riadku.

Krok 2

Po stlačení PrtSc SysRq sa na monitore počítača externe nič nezmení, avšak do schránky sa uloží fotografia z obrazovky, ktorá sa nasníma posledným kliknutím na klávesnici.

Krok 3

Uložte súbor obrazovky do programu, ktorý potrebujete. Najpohodlnejším spôsobom je program Paint, ktorý je súčasťou sady štandardných programov Windows. Otvorte prázdny dokument a vyberte príkaz „vložiť“alebo stlačte kombináciu klávesov Ctrl + C. Podľa potreby upravte snímku obrazovky. Môžete vystrihnúť nepotrebné časti, urobiť značky atď. Uložte súbor s príslušným názvom. Obrazovku môžete tiež prilepiť do iných editorov, napríklad do programu MS Word ako obrázok, Photoshop.

Krok 4

Stlačením klávesu PrtScr SysRq umiestnite obsah obrazovky do schránky operačného systému a budete ho musieť uložiť iba ako obrazový súbor.

Krok 5

Je ešte jednoduchšie a pohodlnejšie vytvárať snímky obrazovky pomocou špeciálnych programov. Stiahnite si utilitu Gadwin PrintScreen Pro, nainštalujte ju do svojho počítača a spustite ju. Pri ďalšom zapnutí sa počítač automaticky spustí, ale nijako mu nebude prekážať v práci, bude diskrétne umiestnený v zásobníku.

Krok 6

Stlačte rovnaké tlačidlo PrtSc SysRq. Po kliknutí na ňu program okamžite otvorí obraz, ktorý ste dostali. V aplikácii Gadwin PrintScreen môžete okamžite vykonať všetky potrebné zmeny na obrazovke a potom požadovaný súbor uložiť. Je tiež ľahké vybrať a skopírovať požadovanú časť snímky obrazovky vytvorenej v počítači do iného editora.

Odporúča: