Ako Obnoviť Windows XP Pomocou Konzoly

Obsah:

Ako Obnoviť Windows XP Pomocou Konzoly
Ako Obnoviť Windows XP Pomocou Konzoly

Video: Ako Obnoviť Windows XP Pomocou Konzoly

Video: Ako Obnoviť Windows XP Pomocou Konzoly
Video: Windows XP в 2021 не открываются сайты? Простое решение! Обновленный гайд и тест браузеров. 2024, Apríl
Anonim

Operačný systém Windows XP podporuje niekoľko štandardných možností opravy prevádzkových parametrov. Ak neexistujú špeciálne programy, odporúča sa používať konzolu na zotavenie. Jeho aplikácia umožňuje opraviť mnoho populárnych chýb OS.

Ako obnoviť Windows XP pomocou konzoly
Ako obnoviť Windows XP pomocou konzoly

Nevyhnutné

Bootovací disk systému Windows XP

Inštrukcie

Krok 1

Začnite vykonaním krokov potrebných na spustenie programu z disku. Vložte DVD obsahujúce inštalačné súbory systému Windows XP do jednotky. Reštartujte počítač a vstúpte do systému BIOS. Za týmto účelom podržte po zapnutí počítača kláves Delete.

Krok 2

Nájdite a otvorte ponuku Možnosti spustenia. Prejdite na položku, ktorá zobrazuje prioritu zavedenia zariadenia. Najskôr v zozname nastavte jednotku DVD, ktorú používate. Uložte parametre stlačením klávesu F10.

Krok 3

Počítač sa automaticky reštartuje. Po zobrazení správy Začíname DVD stlačte ľubovoľné tlačidlo. Chvíľu počkajte, kým program pripraví dôležité súbory, aby ste mohli pokračovať v práci.

Krok 4

Keď sa dialógové okno zobrazí na modrom pozadí, stlačte kláves R a potvrďte prechod na konzolu na obnovenie. Počkajte na zhromaždenie informácií o verziách systému Windows existujúcich na pripojených pevných diskoch. Vyberte požadovaný systém zadaním jeho čísla a stlačením klávesu Enter.

Krok 5

Ak je správne zabezpečené, zadajte heslo pre hlavný účet. V opačnom prípade stačí stlačiť kláves Enter. Teraz zadajte príkaz fixboot. Používa sa na prepísanie bootovacieho sektoru pevného disku.

Krok 6

Stlačením klávesu Y potvrďte spustenie príkazu. Po dokončení spustenia zadanej služby zadajte príkaz fixmbr. Znova zadajte Y. Počkajte na správu, že príkaz bol úspešne dokončený.

Krok 7

Reštartujte počítač kliknutím na tlačidlo Reset. Ak uprednostňujete možnosti bezpečného reštartu, zadajte príkaz Skončiť. Nabootujte z pevného disku. Je dôležité si uvedomiť, že konzola na zotavenie neumožňuje použitie nadbytočných prístupových bodov. Pomocou disku Live CD vráťte systém do stavu kontrolného bodu.

Odporúča: