Ako Nainštalovať Dva Operačné Systémy Windows Na Jeden Počítač

Obsah:

Ako Nainštalovať Dva Operačné Systémy Windows Na Jeden Počítač
Ako Nainštalovať Dva Operačné Systémy Windows Na Jeden Počítač

Video: Ako Nainštalovať Dva Operačné Systémy Windows Na Jeden Počítač

Video: Ako Nainštalovať Dva Operačné Systémy Windows Na Jeden Počítač
Video: Как установить Windows 7. Пошаговое руководство 2024, Smieť
Anonim

Inštalácia viacerých operačných systémov na jeden počítač vám umožňuje výrazne rozšíriť rozsah dostupného softvéru. Je to spôsobené tým, že nie všetky pohodlné a užitočné pomocné programy sú určené na prácu s modernými operačnými systémami rodiny Windows.

Ako nainštalovať dva operačné systémy Windows na jeden počítač
Ako nainštalovať dva operačné systémy Windows na jeden počítač

Nevyhnutné

  • - inštalačný disk pre Windows XP;
  • - Inštalačný disk systému Windows Seven.

Inštrukcie

Krok 1

Najjednoduchší spôsob, ako tieto dva systémy synchronizovať, je najskôr nainštalovať systém Windows XP a až potom Windows Seven. Ak už máte sedem nainštalovaných, použite ho na vytvorenie potrebných oddielov.

Krok 2

Pomocou programu Partition Manager vytvorte ďalší oddiel, na ktorý sa bude inštalovať Windows XP. Na to im pridelte 10 - 12 GB. To je dostatočné na uloženie systémových súborov a súvisiaceho softvéru.

Krok 3

Teraz vložte inštalačný disk systému Windows XP do jednotky, zapnite počítač a stlačte kláves F8. Nastavte prioritu bootovania na jednotku DVD a stlačte kláves Enter. Nainštalujte operačný systém Windows XP na pripravený oddiel.

Krok 4

Za žiadnych okolností nepoužívajte lokálnu jednotku C. Je to spôsobené tým, že bootovací sektor systému Windows XP sa zvyčajne nachádza na jednotke C. Po dokončení inštalácie systémových komponentov vyberte disk z jednotky. Vymeňte ho za inštalačný disk systému Windows Seven.

Krok 5

Reštartujte počítač. Uistite sa, že štartujete z jednotky DVD, a nie z pevného disku. Nainštalujte Windows Seven na lokálny disk C. Rovnako ako v predchádzajúcom prípade, počas inštalácie súborov operačného systému bude počítač niekoľkokrát reštartovaný.

Krok 6

Po dokončení inštalácie systému Windows Seven otvorte Ovládací panel a vyberte ponuku Systém. Otvorte rozšírené nastavenie systému a kliknite na tlačidlo Možnosti spojené s ponukou Spustenie a obnovenie.

Krok 7

Vyberte operačný systém, ktorý sa pôvodne spustí. Skráťte čas zobrazenia ponuky výberu OS na 5 - 10 sekúnd. Reštartujte počítač. Po chvíli sa zobrazí ponuka s dvoma poľami: Windows 7 a „Predchádzajúca verzia systému Windows“. Ako si viete predstaviť, výberom druhej možnosti sa spustí operačný systém Windows XP.

Odporúča: