Ako Nastaviť Heslo Na Spustenie Programu

Obsah:

Ako Nastaviť Heslo Na Spustenie Programu
Ako Nastaviť Heslo Na Spustenie Programu

Video: Ako Nastaviť Heslo Na Spustenie Programu

Video: Ako Nastaviť Heslo Na Spustenie Programu
Video: Ako zistiť heslo od WIFI na ktorú ste pripojený 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete chrániť svoj počítač (alebo prenosný počítač) pred spustením neoprávnenými osobami, môžete si nastaviť heslo na spustenie hlavného počítačového programu - operačného systému. Ak chcete nastaviť úvodné heslo, budete musieť prejsť do vlastných používateľských nastavení a mierne ich upraviť.

Ako nastaviť heslo na spustenie programu
Ako nastaviť heslo na spustenie programu

Nevyhnutné

práva správcu

Inštrukcie

Krok 1

Prejdite do „Ovládacieho panela“(cez ponuku „Štart“) a spustite sekciu „Používateľské účty“. V tejto časti systémových nastavení sa zobrazujú všetci používatelia vášho počítača. Kliknite na odkaz svojho vlastného účtu. Kliknutím na nápis „Vytvorte heslo pre svoj účet“prejdite do okna nastavení hesla. Otvorí sa nové okno, v ktorom budete musieť dvakrát zadať zamýšľané heslo (druhýkrát na potvrdenie). Nezabudnite vyplniť pole „Pomoc s heslom“, pretože po dlhej pauze od používania počítača môžete zabudnúť svoje heslo.

Krok 2

Existuje ďalší spôsob, ako nastaviť heslo pre účet. Do riadku „Spustiť“zadajte príkaz control userpasswords2 (táto položka je tiež v ponuke „Štart“) a potvrďte zadaním. V okne, ktoré sa zobrazí, začiarknite políčko „Vyžadovať používateľské meno a heslo“a nastavte heslo pre účet. Zakážte všetky ostatné účty alebo pre každý nastavte heslo. Ak necháte aspoň jeden účet povolený bez hesla, môže sa prostredníctvom neho prihlásiť cudzinec.

Krok 3

Reštartujte počítač a skontrolujte vykonané zmeny. Ihneď počas procesu bootovania sa objaví uvítacie okno, kde budete musieť zvoliť používateľa a zadať heslo. Existuje aj špeciálny softvér, ktorý umožňuje nastavovať heslá, nie však v programoch, ale v priečinkoch v osobnom počítači. Potrebné programy a súbory môžete do priečinka vložiť nastavením silného hesla. Ako ukazuje prax, heslá v operačných systémoch nezohrávajú osobitnú úlohu, pretože môžu byť napadnuté všetky systémy. Pokúste sa uchovať kópie dôležitých údajov na vymeniteľnom médiu a použite antivírusový softvér.

Odporúča: