Ako Napísať Vzdelávací Program

Obsah:

Ako Napísať Vzdelávací Program
Ako Napísať Vzdelávací Program

Video: Ako Napísať Vzdelávací Program

Video: Ako Napísať Vzdelávací Program
Video: ДЕТИ ЛЕДИБАГ И СУПЕР-КОТА 😱 Сказки на ночь от Маринетт Miraculous Ladybug u0026 Cat Noir in real life 2024, Apríl
Anonim

Nie všetci začínajúci používatelia vedia, ako počítač funguje a ako ho najefektívnejšie využívať na svoje úlohy. Na tento účel je tiež potrebné vytvoriť špeciálne vzdelávacie programy, ktoré by mohli jasne odpovedať na množstvo otázok, ktoré sa vynárajú.

Ako napísať vzdelávací program
Ako napísať vzdelávací program

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - internet;
  • - slúchadlá;
  • - mikrofón;
  • - papier;
  • - písacie potreby.

Inštrukcie

Krok 1

Napíš na kúsok papiera témy, ktorým sa chceš v rozvojovom programe venovať. Začnite popisom komponentov vášho počítača: procesor, klávesnica, obrazovka, myš, monitor, základná doska atď. Podrobne sa obráťte na hlavné (alebo všetky) tlačidlá na klávesnici. Uveďte základné programy, ktoré sa musí nový používateľ naučiť. Medzi ne patrí Microsoft Office, antivírusový softvér, Paint, Winrar, Internet Explorer a ďalšie. Do programu môžete zahrnúť ďalšie témy.

Krok 2

Vytvorte si podrobný plán nahrávania multimediálnych hodín. Každá téma o počítačoch a softvéroch by mala byť rozdelená na niekoľko malých častí. Potom budú študenti schopní zvládnuť tento materiál oveľa produktívnejšie. Názov každej hodiny si zapíšte do stĺpca a pod neho - malý obrys práce, na základe ktorého nahráte video.

Krok 3

Nainštalujte si do počítača všetky potrebné programy na vytvorenie kurzu Na zostavenie svojich prezentácií budete potrebovať Microsoft Powerpoint. Stiahnite si program, ktorý nie je určený pre počítač, a program Camtasia Studio na nahrávanie videa z obrazovky. Nezabudnite tiež online vyhľadať ďalší materiál k témam kurzu. Nájdite 1–2 stránky na stiahnutie obrázkov, ktoré budú vhodné pri prezentácii programov.

Krok 4

Prezentujte lekcie v aplikácii Powerpoint. Každá lekcia by nemala zodpovedať viac ako 5 - 6 snímkam s obrázkami a veľmi krátkym popisom (práce pre každú lekciu). Pamätajte, že študenti budú schopní jasne a výstižne vysvetliť minimum textu a maximum ilustrácií.

Krok 5

Podľa stanoveného plánu nahrávajte videonávody. Snažte sa robiť každú z nich nie viac ako 5-6 minút. Zvýraznite iba to najdôležitejšie a na obrazovke zobrazte samotnú podstatu (obrázok, kľúč, detail atď.).

Krok 6

Skontrolujte výsledný kurz a v prípade potreby vykonajte úpravy. Prepíšte tie lekcie, ktoré z hľadiska prezentácie materiálu nie sú podľa vás veľmi kvalitné. Začlente tento vývojový program do svojho školiaceho kurzu pre používateľov.

Odporúča: