Ako Prenášať Veľké Súbory Z Disku Na Disk

Obsah:

Ako Prenášať Veľké Súbory Z Disku Na Disk
Ako Prenášať Veľké Súbory Z Disku Na Disk

Video: Ako Prenášať Veľké Súbory Z Disku Na Disk

Video: Ako Prenášať Veľké Súbory Z Disku Na Disk
Video: Разросшийся Гипонихий. Провожу Эксперимент. Рисую флористику.Педикюр. 2024, Smieť
Anonim

Na prenos súborov z pevného disku jedného počítača na pevný disk druhého sa zvyčajne používa jednotka USB flash. Ale súbor môže byť taký veľký, že neexistujú žiadne flash disky tejto veľkosti. Potom budete musieť použiť alternatívny spôsob prenosu.

Ako prenášať veľké súbory z disku na disk
Ako prenášať veľké súbory z disku na disk

Inštrukcie

Krok 1

Namiesto flash disku použite vymeniteľný pevný disk. Zo softvérového hľadiska sa nelíši od bežnej jednotky USB a proces kopírovania súboru do az neho sa vykonáva rovnakým spôsobom. Pred odpojením ho nezabudnite programovo deaktivovať, podobne ako pri jednotke USB flash. Ak má disk dva konektory USB, pripojte oba. Upozorňujeme, že takéto zariadenie má značný zapínací prúd, ktorý pri pripojení k notebooku predstavuje nebezpečenstvo poškodenia základnej dosky. Preto ho k takýmto strojom nepripájajte priamo, ale cez USB hub s externým zdrojom napájania. Niektoré externé pevné disky sú pôvodne vybavené takýmito blokmi, potom nie je potrebný rozbočovač.

Krok 2

Druhým spôsobom prenosu údajov je dočasný presun pevného disku z jedného zariadenia do druhého. Pred vykonaním tejto operácie vypnite obidva počítače. Ak inštalujete jednotku ako sekundu na slučku, kde už je jedna jednotka (na tom nezáleží, magnetická alebo optická), dávajte pozor na polohu prepojok nastavujúcich režimy „Master“a „Slave“- musia byť rôzne. Po dokončení kopírovania súborov pred opätovným vložením pevného disku znova vypnite oba počítače.

Krok 3

Na rozdiel od stolného počítača prenosný počítač neumožňuje inštaláciu viac ako jedného pevného disku. Jednotky určené pre stolné počítače tiež nie sú vhodné pre notebooky a naopak. Ak chcete pripojiť prenosný počítač k bežnej základnej doske, použite adaptér IDE-IDE (od miniatúrneho konektora po obyčajný) alebo IDE-USB, podľa toho, čo je pre vás pohodlnejšie. Na pevných diskoch štandardu SATA sú konektory štandardizované, takže jednotku prenosného počítača tejto normy je možné pripojiť k stolnému počítaču bez adaptéra, ale bežnú 3,5-palcovú jednotku SATA nie je možné do notebooku nainštalovať, aj keď podporuje tento štandard - jednoducho to tam nejde. zmestí sa.

Krok 4

Ak napriek tomu existuje potreba pripojiť pevný disk zo stolového počítača k notebooku, použite podľa jeho typu adaptér IDE-USB alebo SATA-USB. Takýto adaptér musí byť doplnený o externý zdroj napájania.

Odporúča: